The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу – комунікаційниця Марія Войтко.

На Марії: хустинка-паше та жакет Kiton, футболка Ace, джинси Zara, ботильони no name, сумка Coach.

Про шопінг

На формування стилю вплинуло моє оточення. Я прийшла стажеркою до Верховної Ради в 19 років. Це була «молода Рада», де депутати та помічники носили костюми разом із кросівками та кольоровими шкарпетками. Така собі демократія 21 століття.

Шопінг для мене не складний процес, бо я знаю, що точно одягну, а що ні. А якщо не знаю, безпрограшно купую брючний костюм. До речі, їх у моєму гардеробі чимало.

Обожнюю все українське. Насамперед шукаю речі в the COAT, TAGO, TTSWTRS, T.Mosca. Джинси від бренду Tokonikomu – моє нещодавнє відкриття. Frolov, Ruslan Baginskiy – окремий вид мистецтва для мене.

Якби мене попросили виділити один улюблений магазин сегменту масмаркет, я б обрала Massimo Dutti. Я їхній самопроголошений амбасадор. Жакети та штани звідти ідеальні для мене. І ще там спокійно, як порівняти із Zara, наприклад. У центрі Лісабона найкрасивіший бутик Massimo Dutti, у якому доводилося бути, із внутрішнім двориком, хризантемами, картинами, жовтим диваном і старовинними сходами.

Для мене у 23 бути з ніг до голови в Chanel недоречно. Речі в гардеробі, як вкладення, мають бути органічно пояснені відповідно до твоєї діяльності, віку та статусу. Тому в моєму гардеробі поки немає суперлюксу.

Шопінг для мене радше стрес, бо купую речі за потреби. На вечірки зазвичай кличуть у середу, тому до п’ятниці обираю з того, що є на полицях магазинів (жартую). У планах навчитися продумувати образи заздалегідь, а не купувати все, на що натрапила.


Лонгслів Ace

Якість не програє шведському Acne Studios.


Сумка Coach

Купила її спеціально, бо туди влазить комп’ютер.


Джинси Zara

Майже всі мої ідеальні джинси з Zara.

Про місто

Київ не моє рідне місто, але за відчуттями найрідніше. Воно про мою свободу, можливості та доброту. Місто завжди було і є до мене добрим. Улюблена локація – урядовий квартал. Зранку це кав’ярня espresso bar illy, в обід – Маріїнський парк, увечері – Kyiv Food Market.

Друзям люблю проводити екскурсії містом, починаючи із Софійської до Поштової площі. А якщо це гастротур, то ресторани First Line Group: «ЖЗЛ», «Любимый Дядя», «Італійська редакція».

Наодинці люблю бувати буквально всюди. Гуляти містом самостійно – моє найулюбленіше заняття.

Фото: Наті Авдєєва