Ми дотримуємося самоізоляції, тому просимо героїв сфотографувати себе самостійно або заручитися допомогою близьких. У телефонній розмові запитуємо їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – режисерка Арина Остапенко.

Про шопінг

За останні кілька років я переосмислила своє ставлення до шопінгу й загалом до купівлі речей. Нещодавно перебирала свою шафу й зрозуміла, що в мене багато неактуальних речей, які одягала декілька разів, а деякі – жодного разу. Тепер я намагаюся свідомо купувати, десять разів думаю: «Чи потрібно мені це?» Чи дійсно мені подобається, чи немає вже в мене схожого? Часто бачу знижки або не можу піти, не купивши хоч щось, – і такі речі найчастіше швидко втрачають актуальність.

Не розділяю масмаркет, вінтаж та люксові бренди, купую завжди те, що мені подобається. Іноді шкіряна, затерта куртка із секонду виглядатиме й сидітиме краще, ніж від Vetements. Тому завжди дивлюся скрізь, а потім обираю найоптимальніше для себе. Найчастіше купую речі в подорожах, обожнюю Барселону й Берлін за їхні вінтажні магазини. Ще в дитинстві я потрапила в стриткультуру, тому віддаю перевагу широким речам, кросівкам, масивним аксесуарам, але водночас намагаюся поєднувати з відкритими топами й короткими спідницями. Мої улюблені бренди: Yeezy, Eytys, Carhartt, Misbhv, Golf Wang, Dime, Stussy, Nike, Suicoke, Uniqlo.

Я не можу виділити одну найдорожчу річ у моєму гардеробі, але колекціоную кросівки, намагаюся купувати малодоступні й лімітовані моделі. Думаю, що приблизно 25 пар у моїй колекції є. З них – Yeezy 500, кеди від Converse x Golf le fleur, Convers x Comme des Garcons, капці від Suicoke. Ну, і, звичайно, я дуже люблю українські бренди: Ksenia Schnaider, Ttswtrs, Zhilyova lingerie, Keep, Kofta, Aatsu й багато інших. Ми теж можемо задавати тренди на міжнародному рівні. Це шалено надихає.

Лук 1


  • Косуха – вінтаж
  • Сітчаста кофта – Urban Outfitters
  • Бра – Zhilyova lingerie
  • Джинси – Eytys & H&M
  • Кросівки – Yeezy 500
  • Пояс – No name

Лук 2


  • Лонгслів –Proto Projects
  • Джинси – Dickies
  • Кеди – Comme des garcons & Converse
  • Сумка – Carhartt

Лук 3


  • Жакет – Gate31
  • Джинси – Zara
  • Боді – Zara
  • Сумка Asos
  • Шльопанці – Suicoke

Про місто

Коли мені було 10, я вперше приїхала до Києва до старшої сестри, яка тут навчалася. Перше, що сказала мамі: «Я буду тут жити». У моєму рідному місті немає таких масштабів, метро, ​​величезних проспектів і будівель, від чого я й була в захваті. Люблю ритм великого міста, енергетику й конкуренцію. У Києві ти не можеш випадати із загального потоку, адже розвиток людей і міста відбувається в неймовірному темпі.

Я закінчила університет у Польщі й мріяла про переїзд до Києва. Це місто так і манить. Обожнюю своє оточення. Не зустрічала таких відкритих людей, як тут. Ти можеш прийти на тусовку, познайомитися з кимось, а наступного дня вже знімати спільний проєкт. Усі допомагають одне одному й підтримують.

Мій улюблений район – Золоті ворота. Це як маленьке місто в самому центрі столиці.

Усе минуле літо провела в барі «Окно». Ну, і цей рік, думаю, не буде винятком. Нехай ти ні з ким не домовлявся зустрітися, просто йдеш туди й зустрічаєш когось, з ким можна кльово провести вечір. Якщо працювати – у «Каштан», смачно поїсти – у Zigzag, Fish & Pussycat, за десертами – у Milk Bar, а за класними коктейлями – у бар «1818».

Ще в період карантину мені полюбилися пікніки на природі. Такий кльовий ритуал: вибір місця з гарним краєвидом, покупка смачної їжі, хороша музика, лайтовий алкоголь і рідні люди. Що ще потрібно для щастя? Ми часто їздили на Київське море, там усюди красиво, а влітку можна й із наметом. Але оскільки туди важкувато дістатися, можна посидіти на Трухановому острові з краєвидом на вечірні вогні. Тут сенс радше в компанії й затишку.

Фото: Арина Остапенко