Фотографуємо містян і запитуємо їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Герой нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – стиліст Василь Бондаренко.

Ми розмовляємо з Василем на вулиці Ярославській.

На Василеві: шапка Syndicate, майка COS, сорочка Weekday, куртка Levi’s, брюки H&M Studio, шкарпетки Uniqlo, кросівки Fila, парка Chatter, рюкзак COS, окуляри Adsl

Про шопінг

У мене немає прив’язки до брендів. Я ніколи не хотів ходити у Balenciaga лише тому, що це Balenciaga. Я завжди оберу річ, яка мені личить, а не ту, яка модна. Наприклад, недавно вибирав куртку і побачив на рейлі дві: одна супертрендова за кольором, а друга пасує конкретно мені.

Мої улюблені бренди – у яких я зараз: COS, Weekday. Також люблю Arket. У цьому році відкрив для себе American Vintage – ці речі дуже затишні й виглядають так, ніби давно жили у твоєму гардеробі.

Серед українських брендів люблю Syndicate та Riot Division. А дизайнерів з великої літери не ношу, бо їхній одяг занадто складний та придуманий – виглядає так, ніби його для тебе спеціально пошили. Я більше люблю класику з простими формами.


Майка COS

Майку купив у якомусь із аутлетів Києва. Побачив і зрозумів, що вона мені потрібна.


Сорочка Weekday

Купив цю сорочку в Парижі під час останньої подорожі до Франції.


Куртка Levi’s

Це репліка з куртки 1968 року. Я її купив у Барселоні 15 років тому. Називаю її «зіркова куртка» – коли я беру її на зйомку, вона завжди в кадрі.


Брюки H&M Studio

Це жіноча модель, але для мене це ролі не грає. Був розпродаж, я зрозумів, що це мій розмір, і одразу забрав.


Шкарпетки Uniqlo

Шкарпетки купую лише Uniqlo.


Кросівки Fila

Кросівки купив у Сан-Франциско. Така ж модель у білому кольорі вже всім набридла, а в таких кольорах, як у мене, ніде не зустрічав.


Парка Chatter

Купив її під час подорожі до Берліна в магазині Urban Outfitters.


Рюкзак COS

Купив у Нью-Йорку.


Окуляри

Це був той випадок, коли я не збирався купувати окуляри, але це мій колір, тому не зміг встояти.

Про місто

Я з Кропивницького, але переїхав сюди перед вступом до університету. У Києві вже навчалась моя сестра і я приїжджав раніше до неї в гості. Не скажу, що було дуже велике бажання вирватись до столиці. Мій переїзд та вступ радше був стимулом, щоб довести всім, що я теж можу здобути вищу освіту.

Спочатку мені було складно, бо в Кропивницькому вже були друзі, а в Києві я нікого не знав. Пам’ятаю, навіть хотів повернутися додому, та мама мене зупинила.

У Київ я закохувався поступово. Зараз, коли в мене багато роботи за кордоном, я ціную те, що зміг реалізуватися у своїй країні й маю можливість багато подорожувати. Про переїзд навіть ніколи не думав. У минулому році була можливість поїхати та спробувати попрацювати у Сан-Франциско. Я навіть спробував, але потім вирішив, що свобода важливіша за великі гроші, які мені пропонували.

Улюблена локація в Києві – Поділ. Я його не одразу полюбив – купив тут квартиру і тепер звідси вибратись складно. Подобається камерність, бо на Подолі ти не відчуваєш заторів і великої кількості людей. Тут душевно.