Фотографуємо містян і запитуємо їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Герой нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – журналіст Максим Сердюк.

Фото: Аня Озерчук

 Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Ми розмовляємо з Максимом на вулиці Хрещатик.

На Максимові: куртка Cheap Monday, футболка Topman, джинси Zara, кросівки Diadora, сумка Riot Division, годинник no name

Про шопінг

Для мене головне, щоб одяг був зручним і практичним, тому ніколи дуже не заморочувався щодо зовнішнього вигляду. Тим паче, не думаю про бренди та поєднання елементів у гардеробі. Я звик виражати себе іншими способами і вважаю одяг не найголовнішим складником свого образу.

Тепер у виборі персонального гардероба та образів для зйомок мені допомагає стилістка Ліда Наумкіна. Допомога такої людини економить багато часу, якого завжди бракує.

Ключові умови шопінгу для мене – швидкість і мінімальний бюджет. За час нашої співпраці зі стилісткою я навчився непогано поєднувати речі, зрозумів, який одяг мені подобається, і навіть став фанатом телеграм-каналу Golden Chihuahua (сміється).

Шопінг відбувається переважно офлайн: для мене важливо побачити та приміряти одяг. Онлайн можу замовляти хіба що звичайні футболки. В подорожах насамперед йду в COS, Uniqlo, H&M та місцеві секонди.


Куртка Cheap Monday

Купив її в магазині Shift. Часто заходжу туди за взуттям, джинсами та верхнім одягом. Маю ще деякі речі Cheap Monday. Мені дуже подобався бренд, шкода, що його закрили.


Футболка Topman

Базові нейтральні футболки купую зазвичай у Zara, Topman, Reserved. Також часто беру мерч в українських виконавців.


Джинси Zara

Крутий крій і колір, тому придбав їх без роздумів.


Кросівки Diadora

Купив у ЦУМі, того дня взяв одразу кілька пар різних кольорів, бо були спокусливі знижки в «Інтерспорті».


Сумка Riot Division

Це моя улюблена сумка. Дуже подобається цей бренд, інколи купую в них речі.


Годинник no name

Це годинник дідуся мого двоюрідного брата.

Про місто

Я з депресивного міста Олександрія. Переїхав до Києва, коли вступив до університету. Взагалі це цікава історія, бо батьки в той момент з мене сміялися і пропонували їхати до Польщі, але я обрав жити та працювати в Україні. Оскільки найбільше симпатизував Київ, сюди й переїхав. Найкраще для мене, що тут є – люди. Вони дуже відрізняються від тих, що живуть у регіонах, як би очевидно це не звучало.

Щодо улюблених локацій у місті, то я, звичайно, можу бути оригінальним і сказати, що найбільше подобається Поділ і Золоті ворота (сміється). Але якщо є така можливість, то зганяю і на Видубичі, щоб випити пива. Взагалі мені подобаються місця зі схилами, де є краєвид на місто. Наприклад, Володимирська гірка, Арка дружби народів чи Арсенальна. Я переїхав у район Цирку, і в мене краєвид з вікна відкривається на площу Перемоги. Круто дивитися, як вранці тут усе кипить, затори, а ввечері нікого немає.

Справжній вайб і колорит міста відчувається найбільше на Подолі в BeerOnline. Там різні субкультури, різні люди в одному місці. Тому саме з ним у мене асоціюється весь Київ. Люблю ще місто через річку Дніпро. Три роки тому я пройшов зі своїм батьком пішки від білоруського кордону до Чорного моря вздовж ріки 1 100 кілометрів за два місяці.

Оскільки кави не п’ю, то з друзями найчастіше зустрічаюся поїсти або випити.

Раніше любив їсти в «Чашці», але тепер її закрили і я чекаю, що вони відкриють щось нове. Крім того, подобається Orang+Utan. Часто зависаю в «Аюрведа кафе» поруч з офісом. В студентські часи обожнював ходити в заклад з млинцями напроти КІМО (Інститут міжнародних відносин університету Шевченка – ред.). Усім рекомендую зайти туди. Загалом раніше я частіше відвідував заклади, а тепер більше люблю стритфуд чи гуляти.