Продовжуємо фотографувати містян і запитувати їх про одяг, шопінг та улюблене місце в Києві. Героїня нового матеріалу рубрики «Зовнішній вигляд» – модель Міра Марчук.

Фото: Діана Андруник

 Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Ми розмовляємо з Мірою на вулиці Грушевського.

На Мірі: сережки no name, кашкет Ruslan Baginskiy, тренч H.I.T, сукня no name, сумка no name, взуття Roberto Botticelli.

Про шопінг

Раніше я більше любила шопінг, але зараз, якщо буде вибір – купити квиток на концерт чи нові кросівки, то я оберу перше.

Мені подобається вінтажний одяг, тому в моєму гардеробі немало таких речей: від базової чорної сумки до величезного джинсового пальта. Я люблю знаходити незвичайні речі.

Якщо говорити про улюблені бренди, то я не прихильниця когось конкретного. Якщо мені подобається річ – купую, без різниці, це відомий бренд чи мас-маркет. Мені важливо, щоб річ мені пасувала і я відчувала себе в ній комфортно.

У мас-маркеті намагаюся не купувати речі, тому що якість не завжди відповідає вартості, але інколи мені подобається одяг у Zara чи Topshop. Нещодавно, під час подорожі до Шанхаю, відкрила для себе Uniqlo. Знайшла там багато хороших базових речей.

Українські дизайнери – окрема тема. Ще до того, як почала працювати на Ukrainian Fashion Week, я була знайома з багатьма брендами як модель. Виділити когось важко, але є певні фаворити: Litkovskaya, Frolov та Ruslan Baginskiy.

У Litkovskaya я закохалася з першого погляду під час примірки для її шоу чотири роки тому. Я відразу зрозуміла, що речі цього бренду будуть мені подобатися кожного сезону, і не помилилася. Frolov всі люблять за найгучніші шоу, а я люблю ще й за ті моменти, коли на заходах зустрічаю жінок у його нереальних сукнях з корсетом і довго не можу відвести від них погляд. Про Ruslan Baginskiy та їхні baker boy cap знають навіть дуже далекі від моди люди. Але приємно, що вони не зупиняються і продовжують експериментувати із солом’яними капелюхами, беретами та панамами.

Я рідко купую щось онлайн. Мені важливо відчути, яка річ на дотик, побачити, як вона виглядає на мені. Але є одяг, який у нас в магазинах знайти нереально, тому, звичайно, інтернет в цьому хороший помічник.


Берет Ruslan Baginskiy

Ми з Русланом приятелюємо більше шести років, я люблю заходити до нього в шоурум і міряти нові капелюшки. Після однієї зі зйомок для бренду мені припав до смаку цей берет і Руслан мені його подарував.


Тренч H.I.T

Цей тренч моя подруга замовила в інтернеті. Ми зараз живемо разом, тому інколи ділимось одягом.


Сережки, сумка та сукня – вінтаж

Це речі моєї мами. Щоразу, коли приїжджаю додому, знаходжу щось нове серед речей, про які мама давно забула. Вона з тих людей, які носять одяг дуже акуратно, тому речі, яким навіть більше 20 років, виглядають ідеально.


Взуття Roberto Botticelli

Ці черевики – італійського бренду Roberto Botticelli. Замовила їх на сайті. Рідко купую речі в інтернеті, але заради цієї пари взуття зробила виняток.

Про місто

Я народилася в Луцьку, до Києва переїхала близько шести років тому на навчання. Я обожнюю це місто. І хоч жила в інших містах, мені завжди приємно сюди повертатися. Для вечірніх прогулянок люблю ботанічний сад імені Гришка та Пейзажну Алею. Пити каву та їсти найсмачніші в місті мигдалеві круасани я йду до «Хлебного», а на найкрутіші вечірки – у Normal Kyiv.