The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Ми розмовляємо з Маргаритою на даху бару «1818» на вулиці Костянтинівській.

На Маргариті: жакет Acne Studios, боді ASOS, спідниця ASOS, окуляри Celine, босоніжки The Row, браслет і каблучка Louis Vuitton, годинник Cartier

Про шопінг

Частіше я купую одяг онлайн, оскільки дуже ціную свій час. Відверто кажучи, краще використаю його на сон, ніж на ходіння магазинами. Плюс онлайн-шопінгу в тому, що ти зберігаєш собі в «Обрані» річ, яка тобі сподобалась, і можеш обдумати і повернутись до цього рішення. Тому що в магазині все відбувається дуже імпульсивно. Людині набагато важче відмовитися від речі тоді, коли вона вже її приміряла. Таким чином відбувається дуже багато необдуманих покупок.

До 16-18 років я одягалась тільки на секонді, бо фінансово не було можливості купувати щось у магазинах. Мої теплі стосунки із секондом збереглися досі. Звичайно, зараз я туди рідше ходжу, бо ритися часу не вистачає, але інколи все одно забігаю.

Коли їду за кордон, то обов’язково йду в Celine, COS, Acne Studios. Також завжди стараюся заходити в ZARA, щоб порівняти асортимент: одяг і його якість можуть відрізнятися.

Ще за кордоном ніколи не оминаю ZARA Home та H&M Home. Зазвичай ці візити нічим хорошим не закінчуються, окрім розчарування. Привезти складно, через обмеження у вазі багажу, але піти подивитись і надихнутись можна. На щастя, у нас вже відкрили ZARA Home та скоро відкриють H&M Home.

Щодо тренду розумного споживання, скажу чесно – менше купувати не стала. Але більше почала задумуватись про якість речей і про те, як довго вони мені прослужать. Тепер частіше обираю, наприклад, жакет Acne Studios, аніж ZARA, бо знаю, що він прослужить мені десять років і ще в спадок перейде дітям і внукам. З речами з мас-маркету так не вийде. Я була у прес-турі від H&M, і з нами була працівниця компанії, яка відповідає за екогалузь. Вона розповідала, як вони за останні роки збільшували тираж колекцій Conscious і зменшували кількість звичайних речей. Це хороший досвід, але дуже далекий від ідеалу.


Жакет Acne Studios

Я люблю дуже цей бренд, а також надаю перевагу речам форми oversize, як ніби з 80-х. Цей жакет купила на розпродажу в Києві у Helen Marlen.


Боді та спідниця ASOS

Так вийшло, що сьогодні я і в спідниці, і в боді від ASOS. У мене немає проблем, щоб щось купити в мас-маркеті, щось у люксі, а щось узагалі на секонд-хенді. Головне, щоб річ була класна і пасувала мені.


Босоніжки The Row

Я довго полювала на цю модель – вони дуже прості та мінімалістичні й тому їх швидко розпродали. Але в результаті я їх знайшла в інтернеті.


Сумка вінтажна Fendi

Я сильно люблю вінтаж. Мені здається, що ці речі наповнені історією. Вони унікальні, бо їх більше не роблять. Ця сумка розрахована на споживача, який колекціонує модне мистецтво. Модель зроблена вручну, і їй понад 20 років.


Браслет і каблучка Louis Vuitton

Ці прикраси купила у київському Louis Vuitton. Дуже люблю стримані, акуратні прикраси, коли немає нічого зайвого та божевільного.


Годинник Cartier

Цей годинник теж купувала в київському магазині. До цього взагалі не носила годинники. Ці, здається, мої перші та останні. Спеціально не замовляла онлайн – щоб насолодитись процесом і магією покупки.


Окуляри Celine

Це один з моїх улюблених брендів, який мені підходить та імпонує. У мене 5-6 пар окулярів Celine, і я все одно не зупиняюсь. Мені подобається довговічність: з ними реально нічого не відбувається, якщо ти, звичайно, спеціально не наступаєш на них ногою. В іншому випадку вони можуть віками служити.

Про місто

Якщо говорити про заклади Києва, то є улюблене місце, де мені хочеться влаштовувати ділові зустрічі, проводити вільний час чи просто збиратися з друзями – це кафе Charlotte. Воно розташоване недалеко від мого дому, на Тургенівській вулиці.

Якщо виділяти конкретну локацію, то це, безумовно, Ярвал. Там дуже затишно, особливо тішить, що є велика кількість старої архітектури, яку зберегли. Вузькі вулиці, невисокі будівлі, бруківка – усе це загалом створює особливу атмосферу.