The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві.

Ми розмовляємо з Олексієм на вулиці Воздвиженській.

На Олексії: снікерси Off-White, штани Palm Angels, футболка Helmut Lang, кепка Off-White, окуляри Hi Tek Designs London ALEXANDER

Про шопінг

На мій погляд, не варто завищувати роль одягу. Він має розповідати про мене рівно те, ким я є насправді. Не більше, не менше. Якщо дотримуватися цього принципу, то не я шукаю одяг, а він знаходить мене. І вже не виникає запитання, моя це річ чи ні. У цьому контексті мені особливо боляче дивитися на людей, які за своєю ментальністю яскраві та цікаві, а на формальні зустрічі вони вдягають чорний костюм.

Враховуючи кількість моїх подорожей, я частіше купую одяг за кордоном. Наприклад, у різних концепт-сторах Берліна. Я розумію, що брендовий одяг буде якісним. У мене немає вираженої типологізації одягу: що можна купувати, а що ні.

Буду відвертим, первинний вплив на мій смак щодо одягу справила мама. Я починав з брендового одягу, і щось типу Dsquared² та Philipp Plein були для мене базою. У процесі дорослішання почав звертати менше уваги на бренди та їхнє яскраве вираження в одязі.

Я можу протягом півтора року просто нічого собі не купувати. Але за цей період у мене акумулюються певні естетичні смаки, образи, які я хотів би на себе приміряти. І тоді я починаю щось шукати. Наприклад, якщо хочу мінімалізм, ближчий до стритверу, то їду до Берліна і йду в умовний VooStore. Ще люблю Bikini Berlin та The Vintage Showroom у Лондоні. Якщо у мене більш консервативний настрій, то я піду в банальний брендовий магазин у Києві чи в Мілані або ж у Барселоні. І буду дивитися там щось типове й стримане.

В українських брендах мені подобається можливість нестандартних варіантів співпраці з ними. Наприклад, можна прийти до студії Lake, разом пофантазувати, накреслити та створити унікальний одяг. Мені цікава ця ніша кастомізованого одягу на вітчизняному ринку. У нас є дуже багато талановитих людей.

Особисто для мене популяризація секондів – це спосіб знайти нову нішу для реалізації одягу. До нього можна ставитися по-різному, і комусь вдається скласти там красиві образи. Я не купую одягу на секондах.

У мене негативне ставлення до мас-маркету. Такі мережі вбивають особистість та індивідуальність. Одяг та образи тут ставлять на конвеєр. Крім того, саме мас-маркет диктує правила споживачам, а не навпаки. А я вважаю, що людина має задавати правила гри. У мене за все життя не було жодного елементу одягу з H&M.


Снікерси Off-White

З цими кросівками Off-White у мене цікава історія. Я випадково купив їх у Лондоні, коли мав вільну годинку. І взагалі я шукав речі Supreme, а взяв кросівки Off-White. І потім, через декілька тижнів, дізнався, що це дуже модні кросівки. Але так: для мене цей бренд зараз – флагман на ринку. Усі їхні колаборації дуже цікаві.


Штани Palm Angels

Я купив їх у брендовому магазині Spazio на Печерську. Ще три-чотири роки тому цей магазин асоціювався з чимось брендовим, але безсмаковим. Тепер вони, мабуть, змінили баєрів, і тут можна знайти дуже цікаві речі. Наприклад, я можу побачити щось цікаве у Берліні, а потім знайти це тут.

Я абсолютно спокійно ходжу в цих штанах на зустрічі. Адже мені в них комфортно, отже, мій співбесідник буде відчувати це та більше мені довірятиме. До такого підходу я дійшов ще на початкових етапах кар’єри, коли на важливу зустріч прийшов у рваних джинсах і футболці. Тоді моєму співбесідникові це дуже сподобалося. Він зрозумів, що я більше концентруюся на змісті, ніж на формі.


Футболка Helmut Lang

Я придбав її в Будапешті після фестивалю Sziget. Мав вільний час, і мені потрібен був новий одяг. Футболку я купив після штанів, а все разом склалося у цілісний образ.


Кепка Off-White

Придбав її також у Лондоні. Я ношу кепки ще зі школи. І це був ледь не єдиний спосіб самовираження. Чим мені подобається саме ця кепка – у ній немає нічого особливого. Тільки смішний принт Say something, який висміює нерозумний консюмеризм: коли не важливо, що написано, важливий тільки бренд.


Окуляри Hi Tek Designs London ALEXANDER

Мені їх подарувала Аня Давиденко з магазину Gara. Виявляється, жовті окуляри – це дуже універсальна річ. Вони підходять і до формального одягу, і до чогось кислотного.

Про місто

Я люблю бувати у своєму барі S34: тут я зустрічаюся з друзями, відпочиваю, спілкуюся з працівниками. А також обмінююся думками, надихаюся. Адже барна культура – це дуже творча галузь. Цей заклад перетворився на місце зустрічі і для мого брата та батька.

Я багато мандрую і не дуже люблю місця з великим скупченням людей. Тому мені подобається парк «Феофанія», де є цілющі джерела. Туди круто приїжджати десь о 6-й ранку, коли немає людей і ще лежить вранішній туман над озером. Мені приємно там просто гуляти.