«Відпочили добре, тільки втомилися сильно» не жарт, а те, що найчастіше стається з людьми у святковий період. Тому що свята часто супроводжуються фізичним виснаженням на роботі, поганим сном, більшим стресом, збитим графіком, жирною їжею й алкоголем.

The Village Україна спільно з ізраїльським брендом професійної косметики CHRISTINA оголошують марафон з відновлення зовнішнього вигляду після свят. Щоб почати новий рік не тільки з чистого аркуша, а й з чистого обличчя.

Настя Жеребецька

30 років, співзасновниця дизайн-бюро spiilka

Що мені допомагає відновитися?

• прогулянка на природі
• тайський масаж
• з’їсти щось гостре з азійської кухні
• дивитися «Що? Де? Коли?»
зволожувальна сироватка

Почну з ліричного відступу про мою професію: класичних вихідних чи перерв від роботи в мене немає, тому що дизайн і креатив – штука, яка займає 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Коли в мене трапляються вільні від роботи дні, я однаково працюю, але в іншому режимі: насичуюся книжками, історіями, явищами, картинками – будь-чим, що потім перетворюю у свій інструмент. Так само і під час новорічних свят.

Для мене Новий рік – найсвітліше свято з дитинства. У моєї сім’ї були власні традиції. Наприклад, з моєю сестрою, старшою на 10 років, ми щороку 31-ого грудня о 18:00 лягали спати перед святкуванням. І десь дві години, замість сну, слухали живий концерт Queen. Мандарини, олів’є – усі ці штуки любить мій чоловік, і я також не відмовляюся. Але намагаюся зробити ці традиції більш «зожними», а від тих, які шкодять екології, відмовитися зовсім.

Материнство – супернавичка, яка вчить круто оптимізовувати час. Я не боюся просити допомоги, багато що делегую (наприклад, замовляю клінінговий сервіс), з чоловіком ділимося завданнями. У нас немає чіткого розподілу на чоловічі чи жіночі обов’язки, ми обоє мама-тато і тато-мама. Але є речі, які я ніколи не віддам іншим, наприклад: дуже люблю готувати й частувати рідних своїми фірмовими стравами.

Щоб відновитися від перенасичення роботою чи просто від утоми, я проводжу час наодинці, ходжу на всілякі б’юті-процедури й люблю тайський масаж. Мені-от 30 років, а я тільки зараз зрозуміла, що треба себе балувати, бо коли сам себе любиш, то від цього виграють усі.

Дмитро Зезюлін

32 роки, соліст гурту Latexfauna

Що мені допомагає «зібрати» обличчя?

• баня
• ранкова пробіжка
• картопля «в мундирах» на пару й кисла капустка
• зелений чай
• виспатися

Останні два роки в новорічну ніч ми виступали на корпоративах. А 1 січня в мене день народження, тому відчуваю колосальне фізичне навантаження у святковий період. Навіть якщо не пити алкоголь і не «висіти», концерт сам собою вимотує страшно. Після двох концертів поспіль відчуваєш похмілля, навіть якщо не пив.

Я ж мужчина, тому не сильно приділяю увагу зовнішності. На сцені ми беремо харизмою, а не красою. Але в мене є антивіковий крем, який підглянув у своєї малої, і кілька ритуалів, що допомагають почуватися краще.

Фото – Тетяна Шлапак

Щочетверга я ходжу в баню. Після бані розпарюється шкіра, відкриваються пори, я стаю весь такий м’якенький і хорошенький. Люблю бігати зранку, небагато, 3–5 км, щоб розігнати кров. Коли бігаєш, виробляється оксид азота й тоді енергоресурс на день стає більшим. Після ранкової пробіжки, увечері, спати не хочеться, а що більше лежиш на дивані, то більше втомлюєшся.

Ще я не їм цукор і хліб, інколи – хлібці, бо люблю червону ікру з маслом. Відмовився від алкоголю й за останні пів року скинув 12 кг. Також їм багато кислої капусти й намагаюся готувати все на пару, тому що так овочі смачніші за відварені. От яка буває смачна проста мундирка на пару... Знімаєш з неї шкірку, бризкаєш оливковою олією, треш часничок, трохи солі – і все, більше нічого не треба.

SOS-питання косметологу

Що допоможе «зібрати обличчя» після таких святкових завдань?

Три дні без сну

Ніщо не зможе замінити здоровий повноцінний сон. Єдине, що допоможе, – виспатися.

Дводенний марафон жирної їжі й алкоголю

Алкоголь й жирна їжа передусім впливають на колір і тургор шкіри. Алкоголь викликає набряки, особливо на обличчі. Порушується мікроциркуляція крові, судини стають тонкими й ламкими. Через це шкіра тьмяніє, поверхневі капіляри стають видимі. Тому найважливіше знати міру. Після святкування прийміть контрастний душ і нанесіть будь-які тонізуючі маски, які маєтеі. Наприклад, з ментолом або альгінатні. Завдяки перепаду температур вони добре тонізують і прибирають набряки.

Коли закриваєш дедлайни перед Новим роком

Усім відомо, що синє світло комп'ютера й телефона негативно впливає не тільки на шкіру, але й на організм загалом. Випромінювання провокує пігментацію, а тривале перебування в офісі взимку пересушує шкіру. Стрес, кава, куріння – усе це сприяє передчасному старінню. Після робочого забігу зробіть собі дренажний масаж, що розслабляє, і закінчіть процедуру альгінатною маскою.

20-годинний переліт

Шкіра в літаку пересушується, тому буде доречним нанести зволожувальну маску. Найкраще зволожують маски, у складі яких є гіалуронова кислота. Підійде як і кремова структура, так і флісові, гідрогелеві маски. Головне, щоб у складі не було глини і маска не висихала на обличчі.

Важливо пам'ятати, що профілактика в косметології завжди дешевша й ефективніша за лікування. Доглядайте за шкірою в міру сил, головне постійно. Тому що основне правило догляду за шкірою в будь-якому віці – регулярність. І тоді перельоти, робота або недосипання не завдадуть істотної шкоди вашій шкірі.

Карина Шиндер

косметологиня

Поліна Гребеник

22 роки, фотографиня

Що мені допомагає «зібрати» обличчя?

• патчі на ніч
• спати з відчиненими вікнами
• прокидатися й вмикати Мумій Тролль «Фантастика»
відновлювальна маска

У мене ненормований робочий графік, але я просто дуже люблю працювати. Зазвичай прокидаюся о 7 ранку й засинаю о 3:00 ночі. Найактивніший час роботи мого мозку після пів ночі: робочі чати засипають, усі інтернети теж, вмикаєш у навушниках улюблений плейлист і працюєш з фотографіями.

Новорічний період «виносить» мозок найбільше. Тому що люди згадують про новий рік у середині грудня, і все потрібно зробити навіть не на вчора, а відразу. «Візьміть і зробіть це відразу, будь ласка. Дякую». Тому дедлайни стають моєю другою сім'єю, сон говорить мені «до побачення» до наступного року, а вино вечорами – найкраща компанія трудоголіка.

Після виснажливого дня я знаходжу у своїй косметичці всі маски й наношу їх по черзі. Спочатку глиняну, потім зі скрабом, закінчую зволожувальною на ніч. Намазую крем з авокадо під очі й обов'язково (!) ліплю патчі (які вранці знаходжу на подушці). І так засинаю.

Люблю спати з відкритими вікнами, але під мільйоном ковдр. Не знаю, як це працює, але свіже повітря допомагає швидше заснути й легше прокинутися. Потім прокидаюся вранці, під'єдную телефон до колонки й вмикаю «той самий» плейлист. Збираюся під нього, паралельно пританцьовуючи й абстрагуючись від усього складного, що попереду принесе цей день.

Ірина

55 років, вчителька хімії

Що мені допомагає «зібрати» обличчя?

• йога
• басейн
• душ зі скрабом
• лід: зранку тонізувати шкіру обличчя замороженими настоями трав

Я працюю вчителькою, тому в період новорічних свят навантаження значно зменшується: у дітей канікули, уроків немає. Але на роботу я ходжу: у цей період учителі мають багато паперової роботи.

Узагалі робота з дітьми енергозатратна й виснажлива, тому без відпочинку ніяк. Мій головний рецепт відновлення – йога. Я займаюся нею вже близько чотирьох років, і це те, що допомагає за 40 хвилин зняти стрес і фізичну втому. Раніше, замість йоги, був басейн: там я розслаблялася й емоційно відновлювалася.

Загалом варто пам'ятати, що хороший вигляд потребує постійного догляду за собою. Я маю кілька звичок, яких дотримуюся протягом багатьох років. Одна з них – позитивний гумор. Я працюю з дітьми, усі вони різні й мають певні особливості. Тому навіть у проблемних ситуаціях я намагаюся знайти щось позитивне замість того, щоб пригнічувати себе негативними думками.

Ще одне моє правило – робота має закінчуватися в школі. Я не беру додому зошити на перевірку. І тим більше я не жертвую своїм сном: він має бути здоровим і повноцінним. А якщо видався важкий робочий день, я тішу себе гарячим душем зі скрабом, трохи розпарюю шкіру, скрабую її, а після цього намазую тіло кремом.

Також маю ритуал, який культивую вже близько 15 років і вважаю його дуже ефективним. Мій ранок починається зі шматочку льоду. Я заморожую настої ромашки або трав, апельсинових скоринок, а ще огірковий сік і чергую їх кожні два–три тижні. Так я тонізую шкіру обличчя й допомагаю собі прокинутися. Для мене важлива натуральність. Оскільки за професією я хімік, то приділяю цьому особливу увагу.

SOS-питання косметологу

Що робити зі своїм обличчям у різному віці?

У 20–25 років догляд, як правило, зводиться до щоденного правильного очищення, тонізації, живлення та зволоження. Жирну шкіру необхідно ретельно очищати, оскільки вона схильна до запалення й висипу (користуйтеся засобами, які містять кислоти, комплекси вітамінів, антиоксидантів, які борються із запаленнями й підвищеним саловиділенням). Сухій і чутливій шкірі потрібен особливо дбайливий догляд: спеціальні ніжні, щадні мийні засоби, зволожувальні креми вдень ​​і на ніч.

У 3035 років пацієнти помічають ознаки старіння, які не зникають навіть після повноцінного сну чи якісного кремового догляду: зміна кольору і якості шкіри, поява статичних (навіть у розслабленому стані) зморшок. Тому комплекс догляду й професійних процедур розширюється. Ми рекомендуємо курси мезотерапії (збагачення лікувальними коктейлями), біоревіталізації (ін'єкції гіалуронової кислоти задля інтенсивного зволоження шкіри), ботулінотерапії (ін'єкції нейропротеіну) у місцях інтенсивної мімічної активності (зморшки очей, лоба, міжбрів'я). Ін'єкційна корекція в цей віковий проміжок дійсно уповільнює процеси старіння, дає максимальний терапевтичний ефект і позитивну оцінку пацієнтів.

У 4050 років ми сміливо пропонуємо пацієнтам більш агресивні косметологічні процедури, як-от: лазерні шліфування, RF-ліфтинг, метод ниткової підтяжки обличчя. Це методики, здатні справитися з такими віковими змінами, як: птоз (опущення) м'яких тканин і перерозподіл змінених у розмірі жирових пакетів. Комплекс цих процедур, підібраний відповідно до морфотипу старіння, дає чудовий результат, найчастіше схожий з ефектом пластичного підтягування.

І хочу вкотре наголосити на комплексному підході до красивої зовнішності. Краса – це натуральність, природні риси й здоров'я. А шкіра – це найбільший орган людини, який, мов дзеркало, відображає внутрішній стан організму. Недолік сну, стреси, алкоголь, некоректне вживання їжі – усе це провокує зміни, які неможливо прибрати за годину косметичним доглядом або ін'єкцією.

Ніна Колот

дерматологиня, тренерка
Top Cosmetics

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)

Зволожувальна сироватка Тераскін
Зволожує шкіру обличчя протягом восьми годин

Відновлювальна маска Unstress
Зміцнює структуру шкіри, знімає почервоніння, забезпечує тривале зволоження, стимулює регенерацію і відновлення після пошкоджень

Зволожувальна сироватка Тераскін
Зволожує шкіру обличчя протягом восьми годин

Відновлювальна маска Unstress
Зміцнює структуру шкіри, знімає почервоніння, забезпечує тривале зволоження, стимулює регенерацію і відновлення після пошкоджень

Тексты для буллетов (этот блок видно только в редакторе)