The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про найкращі публікації рубрики «Офіс місяця». Раніше ми підбивали підсумки року в рубриці «Квартира тижня».

Офіс Grammarly на останньому поверсі БЦ Gulliver

Великий офіс на майже 2000 квадратних метрів – в ІТ-компанії Grammarly, яка створила однойменний сервіс, що допомагає покращувати комунікацію англійською мовою. За дворівневий проєкт із паноромою на центр Києва відповідала команда архітектора Слави Балбека Balbek Bureau.


АДРЕСА: БЦ Gulliver, Спортивна площа, 1-А

МЕТРАЖ: 1 750 м²

ПРАЦІВНИКИ: 120


Гамак і зелень в офісі Roslynka

Двоповерховий офіс студії декоративного озеленення на Шулявці. «Для нас головне, аби в просторі було багато світла. Ми займаємося декоративним озелененням, тому це важливо для рослин», – розповідає засновниця і керівниця Roslynka Анна Пащенко.


АДРЕСА: вулиця Гарматна, 1

МЕТРАЖ: 280 м²

ПРАЦІВНИКИ: 4


Офіс 24Print у колишній будівлі тролейбусного депо

Офіс і сервісний центр 24Print облаштували в будівлі XIX століття, яка встигла побувати і тролейбусним депо, і рестораном. Команда архітектурного бюро Zotov & Co під керівництвом Віктора Зотова запропонувала зробити центральною частиною концепції історію будівлі. «На стінах можна помітити одразу кілька шарів – XIX століття, радянська забудова 60-х із металевими конструкціями. Ми вирішили не закривати їх, а навпаки підкреслити», – пояснює Полтавцев.


АДРЕСА: вулиця Антоновича, 50

МЕТРАЖ: 100 м² (перший поверх), 330 м² (другий поверх)

ПРАЦІВНИКИ: 25


Офіс Bursa в постмодерністському кварталі на Подолі

Bursa – готельний комплекс із кафе, баром, галереєю, бібліотекою і магазином на вулиці Костянтинівській на Подолі. Офіс компанії до початку зими був розташований на вулиці Юрківській, у фасадному приміщенні на першому поверсі житлового будинку. (Команда Bursa переїхала в новий коворкінг Kooperativ.)


АДРЕСА: вулиця Юрківська, 57/17

МЕТРАЖ: 65 м²

ПРАЦІВНИКИ: 6


Панорама на центр Києва і бар в офісі Bacardi-Martini Ukraine

Bacardi-Martini Ukraine – українське представництво компанії, що об’єднує алкогольні бренди Bacardi Limited і Martini & Rossi. «Нашим завданням було створити офіс, який за настроєм був би схожим на нічний клуб», – розповідають про простір із власним баром дизайнери. За проєкт відповідала компанія Partner Design.


АДРЕСА: БЦ Gulliver, вулиця Еспланадна, 1

МЕТРАЖ: 437 м²

ПРАЦІВНИКИ: 50


Мурали в офісі: сучасні українські художники в робочому просторі Support Your App

Support Your App – це українська компанія, що працює у сфері адаптивної клієнтської підтримки. Другий офіс команди вирішили прикрасити роботами сучасних українських художників, як-от Володимир Манжос, Роман Мінін, Олексій Кондаков і We.Bad.


АДРЕСА: вулиця Козацька, 120/4

МЕТРАЖ: близько
1 000 м²

ПРАЦІВНИКИ: 350


Трембіти і лекторій в офісі Yakusha Design і Faina

Yakusha Design – українська студія, що працює з архітектурними та дизайн-проєктами. «Ми назвали цей проєкт «Мій всесвіт», тому що для нас він став об’єднанням кількох різних напрямків – студії Yakusha, шоуруму меблів Faina Design, а також лекторію», – розповідає засновниця Вікторія Якуша про офіс біля станції метро «Палац Україна».


АДРЕСА: вулиця Василя Тютюнника, 53

МЕТРАЖ: 190 м²

ПРАЦІВНИКИ: 15


Офіс Rina Lovko Studio в будинку 1895 року

Rina Lovko Studio – українська студія, яка відповідає за архітектурні та дизайнерські проєкти. Здебільшого команда Ріни Ловко працює з приватним дизайном, але має в портфоліо й заклади, зокрема «Бальтазар» і «Городская парикмахерская». Офіс студії розташували на подвір’ї у внутрішньому дворику між вулицями Великою Житомирською, Володимирською та Десятинною.


АДРЕСА: вулиця Велика Житомирська, 4-В

МЕТРАЖ: 120 м²

ПРАЦІВНИКИ: 4


Офіс Genesis, з якого ведуть медіа для Африки

Genesis – міжнародна компанія, яка розробляє та веде медіабізнес для закордонних ринків. Усього в українському офісі працює понад тисяча людей, із них понад сто – у новому робочому просторі біля станції метро «Тараса Шевченка». Серед особливостей – кімната для сну та простір-трансформер для заходів і відпочинку.


АДРЕСА: вулиця Кирилівська, 40

МЕТРАЖ: 850 м²

ПРАЦІВНИКИ: 126


Школа англійської Progress із власними кафе і терасою

Progress – школа англійської мови, яка діє з 2017 року. Тут працюють українські викладачі та носії мови. Школа розташована на вулиці Паторжинського, неподалік Золотих воріт. За реалізацію проєкту відповідала студія Atom Design & Build. 


АДРЕСА: вулиця Паторжинського, 6-В

МЕТРАЖ: 180 м²

ПРАЦІВНИКИ: 20


Триповерхова фабрика TTSWTRS, де виготовляють одяг із татуюваннями

TTSWTRS – український бренд, який створює одяг з роботами відомих татуювальників з усього світу. Речі марки представлені в концепт-сторах Нью-Йорка, Мілана, Лондона, Токіо, Сеула та Гонконгу. Офіс компанії – біля Либідської площі у триповерховій будівлі площею 500 квадратних метрів, де щодня працюють 65 людей.


АДРЕСА: вулиця Казимира Малевича, 86-І

МЕТРАЖ: 500 м²

ПРАЦІВНИКИ: 65


Обкладинка: Андрій Безуглов, Євгеній Авраменко для Balbek Bureau