The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Марго Дідіченко

Rina Lovko Studio – це українська студія, яка відповідає за архітектурні та дизайнерські проєкти. Здебільшого команда Ріни Ловко працює з приватним дизайном, але має у портфоліо й заклади, зокрема «Бальтазар» і «Городская парикмахерская». Офіс студії розташований на подвір’ї у внутрішньому дворику між вулицями Великою Житомирською, Володимирською та Десятинною. «Тут зручно і дуже затишно, а ще ми тут проводимо вечірки для друзів», – розповідає засновниця Ловко.

Rina Lovko Studio

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 4-В

Метраж: 120 м²

Працівники: 4

Призначення: офіс і виставковий простір

Офіс Rina Lovko Studio розташований на першому поверсі будинку 1895 року. Свого часу це була квартира майстра, який спеціалізувався на металевих виробах, а до студії тут працював цех обшивки швейної майстерні. «Тут знімали мірки й ушивали костюми, якщо хтось прогадав з розміром», – кажуть у студії. Від попередніх власників залишилися дзеркала з примірочної – Ловко переобладнала їх під стелаж із дерев’яних брусів.

Від решти приміщення відрізняється вхідна група: це засклена веранда, яка спочатку слугувала входом до будинку. Згодом вхідну частину перемістили на інший бік будівлі, і простір став додатковою площею для власників квартири на першому поверсі.

За стилем веранда відрізняється від решти приміщення, визнає засновниця Rina Lovko Studio. Килим із Грузії, вінтажні низькі стільці з Одеси, декоративна люстра з макраме від українського виробника Okrasa, перераховує вона елементи декору. Каже, що називає цей простір «чехівською верандою». Додає, що завдяки власній системі опалення у прибудові не холодно навіть узимку. Власне, тут облаштували зону для зустрічей, яку використовують суборендарі приміщення – частину простору Rina Lovko Studio передає в оренду ще кільком командам із креативних індустрій.

У команді Ріни Ловко працює троє людей, їхні робочі місця розташували у залі з краєвидом на подвір’я. Також у просторі є два зали для суборендарів, вбиральня, душ та спільна кухня із контейнерами для сортування сміття. При вході до основної частини приміщення – стенд зі зразками матеріалів, з якими працює студія. Окрім того, віднедавна в офісі проводять виставки українських художників, тому знайшли місце для робіт художника і музиканта Jultron, а також кераміки ручної роботи «Тиха форма». «Я обираю те, що відповідає моєму смаку. Цікаво просувати роботу молодих талановитих людей», – каже Ловко.

Основний робочий простір Rina Lovko Studio – це кімната з великим дерев’яним столом, який слугує і робочим місцем засновниці, і столом для зустрічей. «Я завжди хотіла стіл із брусів з натурального дерева – щоб відчувалася фактура», – каже Ловко. Додає, що для нього використали різні види червоної фарби, що залишилася з попередніх проєктів. Нове життя в офісі дали й стільцям, які не підійшли замовнику, але після пошуку нової обшивки пасували до червоного стола. Над столом – об’ємні текстильні світильники від IKEA.

Стіни у просторі вирішили позбавити зайвих нашарувань. «Ми зняли шпалери та пластикові молдинги. Під ними була настільки красива стіна, що ми її залишили», – пояснює Ловко.

Прикрашають стіни картини з особистої колекції власниці студії на зразок гравюри з антикварного магазину з Ніцци, а також робота Юлії Чепурко – подарунок на день народження. Окрім того, у просторі знайшли місце для робіт Олександри Токаревої, Ольги Фрадіної та Love Mosaic.

Фото: Марго Дідіченко