The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Майкл Естрада

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Yakusha Design – це українська студія, яка працює з архітектурними та дизайн-проєктами. У 2019 році проєкт студії включили до лонглисту конкурсу Dezeen Awards, також Dezeen написали про офіс команди, розташований біля станції метро «Палац «Україна». «Ми назвали цей проєкт «Мій всесвіт», тому що для нас він став об’єднанням кількох різних напрямків – студії Yakusha, шоуруму меблів Faina Design, а також лекторію», – розповідає засновниця Yakusha Design Вікторія Якуша.

Близько 200 квадратних метрів простору розділили на робочі зони, а також лекторій. Окремий простір у скляному блоці – робочий простір засновниці. З одного боку від нього розташували робочий простір Yakusha Design, а з іншого – команди Faina Collection. Також у приміщенні знайшли місце для кухні, вбиральні з душем і складських приміщень.

 Yakusha Design

Адреса: вулиця Василя Тютюнника, 53

Метраж: 190 м²

Працівники: 15

Призначення: офіс, шоурум і лекторій

У загальному стилі простору вирішили зробити акцент на контрастні елементи. «Ми вирішили зіграти на протиставленнях», – розповідає Якуша. Наприклад, звертає увагу на стіл із пісковика, розташований поряд зі стіною із темної цегли, а також на панелі з нержавійки на тлі глиняних стін. «Глину та нержавійку, здавалося б, взагалі не можна поєднувати. Але в інтер’єрі вони мають органічний вигляд», – додає засновниця.

Нейтральну основу інтер’єру в чорному і сірому кольорах урізноманітнили рішеннями з українським національним декором. Наприклад, як в одній із зон використали вази, за формами схожі на трембіти. У студії кажуть, що збирали декоративні елементи в українських селах. Усі меблі – крім корпусних, виготовлених на замовлення, – від Faina.

Окремий простір – зона для лекторію. «Ми проводимо тут лекції та майстер-класи. Здебільшого – про культуру, дизайн та моду», – розповідає Якуша. У комфортній посадці це місце для 60 людей.