The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Олег Авілов

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Support Your App – це українська компанія, яка працює у сфері адаптивної клієнтської підтримки. «Ми забезпечуємо повний цикл клієнтської і технічної підтримки для ІТ-компаній 15 мовами», – розповідає співзасновниця і виконавча директорка Дарія Лещенко. Другий офіс Support Your App у Києві офіційно відкрили у квітні 2019 року на двох із половиною поверхах будівлі колишньої фабрики між станціями метро «Голосіївська» та «Васильківська».

Support Your App

Адреса: вулиця Козацька, 120/4

Метраж: близько 1 000 м²

Працівники: 350

Призначення: корпоративний офіс

Особливість простору – інтеграція в інтер’єр художніх робіт, які для офісу спеціально зробили сучасні українські митці. Ця ідея належить співзасновнику Support Your App Петрові Бондаревському. «Ми вже давно колекціонуємо роботи українських художників, збирати витвори мистецтва почали ще в першому офісі. Власне, у певний момент їх стало навіть забагато. Тому в другому офісі ми з партнером вирішили залучити митців трохи по-іншому», – каже Лещенко.

Першим гостем нового офісу Support Your App став Володимир Манжос, відомий як мураліст Waone з колишнього дуету Interesni Kazki. «Це один із найвідоміших муралістів пострадянського простору. Ми вирішили довірити наші стіни йому – це твій чистий аркуш, малюй, що хочеш», – розповідають у компанії.

Манжос підготував для Support Your App три мурали у фірмовому стилі на двох поверхах офісу. «Що автор мав на увазі цією роботою? Нічого. Володя каже, що коли працює, то перебуває у стані польоту. Це не про конкретику чи метафори, це про трансляцію ідей», – розповідає виконавча директорка Лещенко.

Та в офісі залишалося ще багато вільного простору для творчості, тож Waone запропонував залучити до проєкту й інших художників. «Зібрати всіх цих митців під одним дахом – урешті-решт це стало концепцією нашого офісу», – кажуть у Support Your App.

Наприклад, художник і скульптор Роман Мінін інтегрував в офіс авторську копію роботи «План побега из Донецкой области», а графік Олександр Гребенюк, який працює під псевдонімом Графоман», прикрасив в офісі найбільшу з дев’яти переговорних кімнат. «Це диптих «Консенсус», робота над яким тривала близько десяти тижнів», – кажуть у Support Your App.

Долучили до проєкту також дует вуличних художників We.Bad і майстринь кириличної каліграфії Віку та Віту Лопухіних. Ще один каліграф Тарас Макар створив для Support Your App абстрактну каліграфічну композицію. Молодий митець CHZZ, своєю чергою, зобразив на сходах «Культ червоного тигра».

Простір для їдальні, який в офісі називають Support Your App Cafe, прикрасили роботами майстерні «Літографська 30» і Київської школи літографії. На кухні розмістили великі круглі столи з дерева. «До нас інколи приходять колеги із сусідніх офісів і запитують, чи працює у нас кафе», – сміється співзасновниця Лещенко.

Закрили серію роботою Олексія Кондакова, автора еклектичних колажів, на яких класичні витвори мистецтва поєднані зі сучасними світлинами Києва. Робота Кондакова – на воротах офісу.

У Support Your App кажуть, що хочуть і надалі підтримувати сучасне українське мистецтво. Для цього компанія запустила Support Your Art – перше профільне медіа про українське мистецтво. Презентаційний ролик проєкту створив дует A Dult – у ньому іронічно обіграли загальну ідею з офісом.