The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Сергій Кадулін

  Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Bacardi-Martini Ukraine – українське представництво компанії, що об’єднує алкогольні бренди Bacardi Limited і Martini & Rossi. Київський офіс нещодавно переїхав до бізнес-центру Gulliver біля станції метро «Палац спорту» з попереднього приміщення на Кловському узвозі. За проект відповідала дизайнерська компанія Partner Design.

«Нашим завданням було створити офіс, який за настроєм був би схожим на нічний клуб», – розповідають у Partner Design. За форматом приміщення на 24-му поверсі БЦ Gulliver – опенспейс. У ньому зробили акцент на прозорість і відкритість, тож робочий простір вирішили не розбивати на окремі зони чи кабінети. Виняток – низка технічних приміщень і скайп-румів у центральній частині офісу. Відповідно до обраної концепції автори проекту подбали про акустичні рішення – щоб у відкритому просторі могли комфортно працювати півсотні людей.

 Bacardi-Martini Ukraine

Адреса: БЦ Gulliver, вулиця Еспланадна, 1

Метраж: 437 м²

Працівники: 50

Призначення: корпоративний офіс

Під час розробки проекту відштовхувалися насамперед від стилістики брендів Bacardi та Martini. «У робочих зонах ми наслідували брендбук Martini, а в лаунж-зонах – більш вечірній брендинг Bacardi», – пояснюють дизайнери. Зокрема, звертають увагу на поєднання темного та срібного відтінків, синонімічного кольорам рому Bacardi.

Професійний напрямок роботи господарів офісу відобразили й на рівні головного визначального елементу простору – повноцінного бару. «Якщо команда продає певний продукт, то має досконально на ньому розумітися», – кажуть у Partner Design. Барну стійку розташували поряд із великим мітинг-румом, виділили її за допомогою білосніжної плитки з геометричним малюнком. Консультувалися при цьому з барним технологом Степаном Цуцманом (Loggerhead).

Від барної зони кімнату відділяє рухома скляна перегородка. У кімнаті для перемовин поряд використали кольорове рішення з яскравими панелями на стінах. «Цей прийом виконує і акустичну функцію, і декоративну для вечірнього освітлення», – пояснюють дизайнери.

Окрему від бару зону облаштували й для кухні. Обідають в офісі Bacardi-Martini Ukraine з панорамним краєвидом на центральну частину Києва. «Це не просто місце для прийому їжі. За організацією цей простір можна порівняти з рестораном – високі стільці, барна стійка, панорама на Київ», – додають у Partner Design.

Вхідну групу в офісі облаштували у більш стриманому стилі. «Коли заходиш в офіс, відчуваєш себе не на роботі, а в холі дорогого готелю», – описують ідею дизайнери. Темно-сірий ресепшн із класичними молдингами підкреслили за допомогою класичної люстри.