The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Roslynka – українська студія декоративного озеленення та дизайнерських флористичних композицій. У 2019 році бренд відсвяткує п’ятий день народження – у новому офісі біля станції метро «Шулявська». «Ми шукали новий офіс насамперед за форматом приміщення, а не розташуванням. Для нас головне, аби в просторі було багато світла. Ми займаємося декоративним озелененням, тому це важливо для рослин», – розповідає засновниця і керівниця Roslynka Анна Пащенко.

Адреса: вулиця Гарматна, 1

Метраж: 280 м²

Працівники: 4

Призначення: студія декоративного озеленення

Пащенко каже, що на швидкий переїзд у новий простір її мотивувала, зокрема, неприємна ситуація в попередньому офісі. Вона часто брала із собою на роботу собаку, але згодом це почали засуджувати інші орендатори. «Хотілося мати офіс у місці, де ніхто не міг би казати нам, що можна і що не можна робити», – розповідає засновниця. У новий офіс домашніх улюбленців приводять й інші члени команди Roslynka.

У просторі на паралельній до проспекту Перемоги вулиці – високий рівень стелі та великі вікна. Свого часу тут розміщувалась фотостудія, але протягом останніх чотирьох років приміщення не використовували. У Roslynka кажуть, що через це офіс приймали в поганому стані. Та врешті вирішили привести його до ладу завдяки низці переваг. «Ми переїхали на 200 квадратних метрів із попереднього офісу, де в нас було 50 квадратів, тому місця тут більш ніж достатньо», – розповідає Пащенко.

Рівень стелі, близько п’ять метрів, у приміщенні вирішили використати, виокремивши другий поверх. Завдяки металевій конструкції корисну площу офісу збільшили ще на 80 квадратних метрів. Нині на другому рівні розташувалися партнери Roslynka, магазин Ozero – перший шоурум екотоварів у Києві. Також студія ділить приміщення із художницею Наталією Ісаєвою, яка прикрасила його картинами. «Ми раді працювати поряд із людьми, які поділяють нашу філософію», – кажуть у Roslynka.

Нейтральне тло інтер’єру підкреслили завдяки рослинам та одному з фірмових кольорів Roslynka – темно-зеленому. Пащенко називає цей відтінок «глибоким і цікавим». У цьому тоні оформили колони, які підтримують другий рівень, а також підібрали в ньому м’які крісла. У зеленому кольорі – й гамак, який натягнули на першому поверсі. «Це подарунок від друзів, які знають, що ми постійно працюємо і не маємо часу на відпочинок», – розповідає Пащенко.

Відповідно до екологічного підходу студії підібрали й меблі. Великий дерев’яний стіл команда Roslynka змайструвала сама, перевізши його з попереднього офісу, знайшли нове застосування й для інших меблів. За винятком розкладних пластикових стільців для заходів, усі вони – з натуральних матеріалів.

При вході до студії – чорна стіна, по якій можна малювати крейдою. На стіні залишили побажання, які друзі та партнери писали Roslynka після переїзду. «Ми хотіли використовувати цю дошку, щоб виставляти на ній розклад подій чи іншу інформацію. Але поки рука не піднімається стерти ці побажання», – сміється засновниця Пащенко.