The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Drommel – українська компанія, яка виробляє меблі у скандинавському стилі. Її офіс розташований на проспекті Героїв Сталінграда. Простір поєднує офісне застосування з шоурумом. «Це зручно: до нашого офісу можуть прийти люди – й одразу обрати собі щось для дому», – кажуть співзасновники Drommel Дмитро Федченко та Олександр Соловей.

Офісне приміщення знайшли на другому поверсі житлового комплексу Park Stone. «Звичайно, ми могли б знайти місце в центрі, але там не вдалося б зробити настільки великий і красивий шоурум», – кажуть у Drommel. Додають, що локацією задоволені – офіс-шоурум розташований на початку проспекту, прямо поряд із Північним мостом.

 Drommel

Метраж: 250 м²

Працівники: 8

Автор проекту: Ілля Товстоног

Призначення: офіс

Особливість простору – високий рівень стелі. Архітектор Ілля Товстоног запропонував в окремих зонах розділити 4,20 метра простору на два поверхи заввишки близько двох метрів. Підвісні конструкції біля вхідної групи та вікон підтримують сталеві балки. У такий спосіб площу розділили за двома призначеннями: на першому рівні облаштували шоурум із продуктами Drommel, а на другому – бек-офіс компанії. Зокрема, тут працює команда з маркетингу, конструктори та співзасновники Drommel.

«Ми жодного разу не пошкодували, що залучили професійного архітектора. До прикладу, завдяки рішенню з двома поверхами нам вдалося виграти ще 50 м²», – розповідає Соловей. Два рівні, зонування, високі дверні отвори – перераховує пропозиції архітектора Федченко. Усього підготовка приміщення зайняла близько п’яти місяців.

«Наш попередній офіс був на Воздвиженці, і в ньому бракувало світла. Тому ми дуже любимо ці панорамні вікна», – каже Федченко. У зоні біля вікон розташували частину шоуруму, яку називають вітриною. Серед іншого тут представили нову колекцію Drommel.

Інша окрема зона – ресепшн. Тут працюють дві клієнт-менеджерки Drommel. «Щодня дівчата обслуговують сотні клієнтів. Це дуже важлива ланка компанії, тому що вони забезпечують першу точку дотику з брендом», – кажуть керівники. Поряд на стелажі – декоративні елементи.

Поруч зі стійкою – вертикальна коробка з газоблоку. «Це було на об’єкті, коли ми заїхали. Ми взагалі не знали, що з нею робити. Але хороший архітектор для всього знайде застосування: Ілля придумав виділити нижню частину під санвузол, а верхню – для кухні. Окрім того, відокремлені простори в офісі є для планувань. Поряд із іншим вікном поставили ліжко з нової колекції Drommel.

«Насправді все у цьому офісі – це наші продукти. За винятком хіба що стільців, декору та освітлення, якого ми поки не виробляємо», – каже Федченко. «Для нас це можливість тестувати продукти. Йдеться не тільки про готову продукцію Drommel, а й про прототипи», – додає Соловей. Підкреслює меблі у шоурумі трекове освітлення.