The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

«Тень» – це бутік-агенція, яка займається бренд-консалтингом, комунікаційними стратегіями та запуском брендів. У компанії дев'ять працівників, які створюють ідеї і займаються їх реалізацією. «Тень» працює з малим та середнім бізнесом. Керують проектом двоє партнерів – Олексій Іванов та Євген Зінгерман. Більше про роботу агенції та офіс розповідає керуючий партнер Олексій Іванов.

 Тень

Локація: вулиця Воздвиженська, 9/19

Метраж: 150 м²

КІЛЬКІСТЬ ПрацівникІВ: 9


Про підхід до роботи

Ми розробяємо стратегії і допомагаємо запускати бренди. 90 % нашого консалтингового продукту ‒ це запуск бізнесу. Працюємо переважно з малим і середнім бізнесом. У нас така внутрішня ідея ‒ допомагати маленьким робити велике. Ми у це віримо. Наразі улюблений клієнт команди – мережа взуттєвих ремонтних майстерень у Запоріжжі. Ми обожнюємо проект, який у нас вийшов, і клієнта.

Коли ми створювали «Тень» – відразу вирішили, що у нас будуть не тільки руки, а й голови, які працюватимуть руками. Якщо, наприклад, ми продаємо комусь айдентику, то її розробкою займаюся я – роблю її руками від початку до кінця, а не просто придумую і делегую комусь іншому.

У нас кожен працівник має багато компетенцій. Коли потрібна буде додаткова експертиза, ми подумаємо, кому вона максимально підійде, і тоді навчимо. Брати 100 людей по дві компетенції на кожного – не наш підхід.

У нас є розподіл: верхній і нижній поверх. Згори сидять продюсери, які займаються зовнішніми проектами. Знизу – консалтинг, що відповідає за розробку. Усі сидять за одним столом. Правило стола: сів ‒ працюєш, не працюєш ‒ встань. Тому якщо ми беремось за роботу, найчастіше вона робиться колективно.

Про офісний простір

Дизайн – це колективна творчість. Я завжди хотів собі майстерню художника, де буде творчий мотлох, речі з історіями, частини проектів. Ми намагаємося зараз це реалізовувати. Я люблю чорний та білий. Чорний – більше, але я тут не один працюю, тому з’явився і білий.

У нас є чорний кабінет, він виключно для мене. Там легше працювати, бо нічого не відволікає. У чорному кабінеті я найчастіше малюю. Якщо потрібно зробити якийсь дизайн – іду туди.

«Нахуй итоги, все впереди». Цей плакат намалював Андрій Логвин, московський ілюстратор та дизайнер. У новорічну ніч 2017 року у нього був аукціон, у якому він виставляв цей плакат. Я його прибдав. Як на мене, це найкращий плакат для новорічної ночі.

У нас на кожен проект є кепка. Щойно запускається бізнес – ми замовляємо кепку.

Цього носорога намалював мій син. Я колекціоную носорогів, і він вирішив мені його подарувати. Я дуже люблю природу, навіть більше, ніж міста. Відпочиваю на полях, у лісах, на ріках. Я колись натрапив на текст про білого носорога у National Geographic. Він залишився один, і більше таких не буде. Коли він помре – закінчиться цілий вид. Він досі живий; сподіваюсь, у 2018 році я побачу його на власні очі. Зараз він живе під охороною.