На перехресті Володимирської і Богдана Хмельницького в діловому-центрі Leonardo відкрили новий Coworking Plafrorma.

Засновники коворкінгу анонсують цілу мережу та відмовляються вживати слово «клієнти»: кажуть – «члени нашої спільноти».

Фото:

Діана Андруник

Коворкінг

Площа простору – понад 2000 квадратних метрів. Зараз коворкінг займає один поверх ділового центру. Пізніше планують його розширення.

У коворкінгу передбачено 3 формати робочого місця:

 Ковокінг Platforma

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 17/52

Графік роботи: 24/7

Площа: понад 2000 квадратних метрів

Переговорних кімнат: 12

Вартість: від 100$

Лаунж підійде тим, хто не потребує постійного закріпленого за собою робочого місця та людям, які приходять сюди по «бізнес-трафіку» – ділові контакти і комунікацію. Таких зон на поверсі 3. Місце у лаундж-зоні коштує 100$. Контракт підписують мінімум на один місяць.

Open space відділено від лаунж зон. Тут є закріплене місце та шафки для зберігання особистих речей. Робота у форматі з фіксованим робочим місцем обійдеться у 170$.

Приватний офіс коштуватиме від 230$ за людину (ціна залежить від кількості людей, яких необхідно розмістити у офісному просторі). Стіни в коворкінгу мобільні – за потреби офіс можна розширювати.

У Leonardo вже працює більше 130 коворкерів. Більшість команд, які працюють в коворкінгу з перших днів, забронювали для себе місця ще до того, як почалося облаштування простору.

Користування переговорними кімнатами не обмежене – треба просто заздалегідь забронювати за собою переговорку.

Немає обмежень за кількістю гостей.

Коворкінг працює цілодобово.

Спільнота

В організації простору так само закладено ідею співпраці між людьми у просторі, кажуть засновники.


Катя Горіна

співзасновниця Coworking Platforma

«Відбулась важлива зміна. Коли ми запускали перший коворкінг два роки тому, ми казали людям, які приходили до нас: «Ми забезпечимо вам нетворкінг». Тоді у них виникало багато питань – «Нетворкінг? Що це? Як це працює?».

Коли ми запускали цей коворкінг, питання про нетворкінг було першим, яке ставили нам: «Мені потрібен нетворкінг. Як я це отримаю? Що ви робитимете для того, щоб я співпрацював з усіма цими людьми навколо мене?».


У Platforma люблять розповідати бізнес-історії про компанії, які створилися просто у коворкінгу, коли сусіди по open space почали запускати спільні проекти.

Бонуси

Каву для коворкінгу обсмажує Nuare – команда, яка починалася з двох людей в коворкінгу на арт-заводі «Платформа», а зараз має кав’ярню, цех для обсмажування кави та освітньо-виставковий простір на території арт-заводу.

В основній лаундж-зоні коворкінгу облаштовують бібліотеку з буккросингом. До бібліотеки додадуть книги з благодійної книгарні «Дієслово» – зароблені на продажі книг гроші підуть на благодійність.

Лекторій Coworking Platforma розраховано на 120 людей. Тут влаштовують майстер-класи, лекції, заняття з англійської мови. На лекції можна безкоштовно приходити членам коворкінгу на арт-заводі «Платформа». Так само тим, хто працюють в Leonardo, можна безкоштовно відвідувати майстер-класи та лекції в коворкінгу на «Лісовій».

Мережа

Platforma має намір розширювати мережу та відкрити коворкінги спочатку в усіх районах столиці, а потім і у інших українських містах. Усі коворкінги мережі мають діяти як єдина система.


Рафаель Юха

співзасновник Coworking Platforma

«Наша надмета – побудувати простір для спільноти скрізь: у центрі міста, на Оболоні, на Подолі, на Троєщині. Де б вони не були, люди мають працювати разом, люди мають думати і творити. Адже це те, ким ми є – творчими, креативними особистостями».