The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Компанія Depositphotos офіційно відкриває у Києві власну фотостудію та креативний простір для фотографів. На хаб перетворили колишній цех меблевої фабрики поблизу Київського політехнічного інституту.

фотографії

Андрій Шурпенков

Lightfield Productions

Найбільша фотостудія у Східній Європі та одна з найбільших у Європі. Більші фотостудії у Європі має лише Amazon (у Лондоні) та IKEA (у шведському місті Елмхулт).

Адреса

вул. Польова, 21

Площа

2500 м2

Студійних зон

14

Висота стель

4,5 м


На проектування студії витратили місяць. Коли будівельні роботи розпочали, у колишньому цеху меблевої фабрики не було навіть електроенергії. Усі комунікації прокладали з нуля. Будівництво почали у липні 2016-го, закінчили – наприкінці року. Три місяці студія працювала у тестовому режимі

Для монтажу металевих конструкцій було використано 17,5 тонн металу та 350 кубометрів бетону.

Зараз у просторі студії можуть одночасно відбуватися 14 зйомок. Для цього має вистачити 88 джерел студійного світла. Вже облаштували готові інтер’єри для зйомок – кухня, лабораторія, заміський будинок, вітальня, офіс. Зараз обладнують ще спортзал. Є простори для предметної зйомки.

Висота стель студії – 4,5 метра. Тут є великі гаражні двері, через які можна завозити громіздкі об’єкти для зйомок. Кажуть, що у студії поміститься навіть слон середнього розміру.

Одночасно у Lightfield працюють ретушери, стилісти, гримери, реквізитори – за потреби можна користуватися їхніми послугами. У Depositphotos кажуть, що мали на меті облаштувати знімальний майданик таким чином, щоб ніщо не відволікало фотографа від основної роботи – зйомки.

За металевими дверима та з додатковою системою перепусток – склад фототехніки. Тут можна взяти в оренду знімальне обладнання. Техніку можна замовляти також для виїзних зйомок.

Зону кастингу розмістили окремо від загального простору (сусідній вхід) – сюди можна потрапити без перепустки. У Lightfield обіцяють, якщо буде потрібно, знайти модель навіть у день зйомки.

Lightfield Productions не є просто студією в традиційному розумінні.

Тут знімають преміум-фото для фотобанку Depositphotos. Також Lightfield працюватиме і як фотопродакшн: реалізовуватиме рекламні та соціальні фотопроекти на замовлення.

У Depositphotos кажуть, що поки це стартап. Як далі розвиватиметься простір, залежитиме в тому числі і від фотографів, які працюватимуть у студії. Їхні потреби визначатимуть, які додаткові сервіси включатиме у себе Lightfield.

За задумом, хаб має слугувати майданчиком для спілкування фотографів, освітнім центром та простором для фотоподій. Тут базується фотошкола Bird in Flight.