Ідеї для натхнення: найкращі світові інтер’єри 2017 року в підбірці сайту Dezeen.

«Приховані відтінки» від Note Design Studio, Швеція

Для перетворення колишнього офісного приміщення у сімейний дім дизайнери звернулися до стриманого скандинавського стилю. Проте класичні холодні кольори замінили на пастельні відтінки жовтого, рожевого та зеленого, додавши затишку. Також як акценти використали фактурне світле дерево та різні види освітлення.

«Кубічні апартаменти» від дизайнера інтер’єрів Arjaan De Feyter, Бельгія

Стриманий інтер’єр у антверпенській квартирі – не такий простий, як могло б здатися на перший погляд. Щоб урізноманітнити білий колір, дизайнер використав виразні акценти: світла текстура дерева, мідні деталі та невагомі штори. Так створюється враження, що вся квартира наповнена світлом та повітрям.

Проект IN 3 від архітектора Jean Verville, Канада

Мінімалізм та золото – квартира для музиканта у Монреалі. Канадський архітектор Jean Verville зміг поєднати бетонні стіни, білий мармур та цільні панелі розтягнутої міді в один з найкращих дизайнерських проектів року. В інтер’єр інтегрували дзеркала та LED-підсвітку, що змінюють звичне відчуття простору.

Дуплекс Tibbaut від  Raúl Sánchez Architects, Іспанія

Увесь простір цього будинку в Барселоні  формується навколо двох золотих кубів, що є головними акцентами на загальному білому фоні. Перший куб виконує роль спальні, а другий – сходів. Цікаво, що будинок був закинутим на певний період, а його стіни прикрасили графіті. Нові власники ж вирішили залишити арт-об’єкти та зробили їх особливістю інтер’єру.

Будинок на 13 квадратних метрів від Studiomama, Велика Британія

Завдання непросте – перетворити колишній міні-офіс площею 13 метрів у житло. Дизайнери використали простір максимально ефективно: ліжко ховається у шафу, обідній стіл складається, а стільчики виконують функції шафок. Усі меблі виконали з фанери спеціально під проект.

Тайбейська квартира від Wei Yi International Design Associates, Тайвань

Проект цієї квартири є прикладом популярного тренду у дизайні 2017 року – сірий, або ж «сумний» інтер’єр. Проект квартири поєднав у собі сіру бетонну підлогу, плитку схожих відтінків та меблі з темного дерева. Як акцент використали темно-синій та пурпурний відтінки.

Апартаменти у Порту від Atelier In Vitro, Португалія

Ідеєю для відновлення величезної квартири у Порту стало повернення до оригінального стилю 40-х років минулого століття. Заради цього дизайнери відновили паркет та мармурову підлогу, а також підібрали меблі відповідної епохи. Загальна площа квартири становить 400 метрів квадратних. Вона займає одразу 3 поверхи історичного будинку Porto's Palácio do Comércio.

«Схованка» від студії Dan Brunn, США

Студія Dan Brunn звернулася до традиційних японських чайних кабінетів під час реконструкції будинку 70-х років у Лос-Анджелесі. Також автори реновації хотіли віддати шану оригінальному автору проекту будинку – відомому архітекторові Френку Гері. Увесь дизайн виконали з класичних для Гері матеріалів: горіхового дерева, бетону та скла. На першому поверсі з’явився головний акцент будинку – незвичний нахилений дерев’яний куб. Це простір для читання, медитації та музичних виступів. Вікно дерев’яного куба виходить на бамбуковий сад.

Старий будинок у Яффі №3 від Pitsou Kedem, Ізраїль

Для проекту цієї квартири дизайнери вирішили створити контраст між побіленими стінами та чорними металевими поверхнями. За оригінальним планом, будівля мала склепінчасту стелю, що надихнуло авторів на аркоподібні вікна та дверні проходи. Крім того, така форма вікон слугує «рамкою»  для краєвиду на Середземне море.

Кімната для двох від Studio Ben Allen, Британія

До списку найкращих інтер’єрів року потрапила також не ціла квартира, а конструкція у дитячій кімнаті лондонської квартири. Автори проекту змогли доповнити кімнату таким чином, що тут з’явився простір для гри, навчання та відпочинку. Конструкція складається з п’яти окремих дерев’яних панелей.

Фото: Note Design Studio, PIET-ALBERT GOETHALS, Maxime Brouillet, José Hevia, Rei Moon, Hey! Cheese, José Campos, Brandon Shigeta, Amit Geron, Michael Sinclair.