Декоративні елементи допомагають зробити інтер’єр цілісним. На рівні з текстильними та художніми видами декору доповнити вигляд вашої оселі можуть керамічні вироби. До прикладу, керамічний посуд зробить акцент в кухонному інтер’єрі, а керамічна ваза буде цікаво виглядати у вашій спальні. Ми зібрали добірку українських брендів кераміки для дому: з тарілками, чашками, вазами та свічками.

Fern

Усі вироби майстри виготовляють власноруч. В асортименті є чашки, вази, тарілки, баночки. Нещодавно з’явилася колекція ароматичних свічок. Характерною особливістю виробів є морська тематика, поєднання білих і синіх кольорів, візерунків хвиль і зображення морських жителів. Ціни на тарілки в середньому – 550 гривень, а на чашки – 350 гривень.


Де придбати: Instagram, Facebook

Тут і тепер

Це бренд екологічної кераміки. Його засновниця Юлія Маклюк не тільки виготовляє посуд, а й віддає частину прибутку на підтримку екологічних проєктів в Україні. Частину матеріалів для посуду й паковання використовують повторно або знаходять у природі. В асортименті є тарілки, чашки, стакани, піали, вази та шкатулки. Середня ціна виробів – 400–600 гривень.


Де придбати: Instagram, Facebook

Maistrenko Ceramics

Це майстерня з виготовлення авторської кераміки, яку створила сімейна пара Олеся та Олекса Майстренки. Бренд виготовляє тарілки, чашки, піали. Вироби мають дещо асиметричні краї, які мають металізоване покриття. Уся кераміка ручної роботи, тому вироби є лише в одному екземплярі або в обмеженій кількості.


Де придбати: Instagram, Facebook

Manna Ceramics

Manna Ceramics створює керамічний посуд з 2012 року й сьогодні має велике підприємство. Бренд переважно виготовляє посуд для сфери громадського харчування, готельного бізнесу та ритейлу. Є можливість робити гуртове замовлення або в роздріб.


Де придбати: сайт, Instagram

Quiet Form

Це сімейна студія кераміки, яка виготовляє мінімалістичний посуд. Бренд створює вироби простих, іноді спеціально грубуватих форм. Пара почала робити кераміку після відкритого уроку гончарства на «Книжковому арсеналі» й незабаром заснували свій бренд. В асортименті тарілки, чашки, піали. Більшість серій можна мити в посудомийці та гріти в мікрохвильовці.

Вироби можна придбати не тільки онлайн, а й у фізичних магазинах в Goodwine Home, «Всі. Свої» або у студії.


Де придбати: Instagram, Facebook, Goodwine Home (Київ, Мечникова 9), Всі Свої. Дім та декор (Київ, Хрещатик, 34)

MurMur

Студія створює авторські вироби вручну з натуральних матеріалів. В асортименті є тарілки, чашки, піали, супниці та вази. Кераміку можна мити в посудомийній машині та розігрівати в мікрохвильовці.


Де придбати: сайт, Instagram

Coocoo Store

Це крамниця посудної кераміки, яку власноруч робить засновниця магазину Ірина Завгородня. Ірина ліпить посуд у Харкові та проводить там майстер-класи. Посуд створений технікою ліплення, тому краї та форма тарілок трохи асиметричні. Деякі вироби зроблені в незвичайних формах, наприклад, у вигляді кита. В асортименті є тарілки, чашки та супниці.