Килим у сучасному інтер’єрі – це стильний і практичний аксесуар, який одразу впадає у вічі. Сьогодні його можна побачити не тільки в домашньому інтер’єрі, а ще й в офісах і кафе. Розповідаємо про українські бренди, які створюють стильні та натуральні килими.

Zv’yazani

Це український бренд, який виготовляє килими ручної роботи та використовує лише екологічні матеріали – 100% овечу шерсть. До створення дизайну прикладають руку українські ілюстратори. На сайті бренда можна придбати килими з тематичних колекцій, серед яких: «Етніка», «Українські мотиви», «Нові традиції», а також колаборації з ілюстраторами та художницею Христиною Гайдамакою.

В асортименті є килими з авторськими варіаціями традиційних українських візерунків і сучасними ілюстраціями. Можна вибрати вже готовий килим або замовити за індивідуальним дизайном, розміром і формою. Ціни – від 22 000 до 100 000 гривень.


Килим «Марокко»

Скільки – 29 300 гривень

Лінк


Килим «Ритм»

Скільки – 44 000 гривень

Лінк

Fully Wooly

Майстри виготовляють килими власноруч за стародавніми традиціями Галичини. Килими мають сучасний дизайн із переважно графічними елементами. У виготовленні килимів бренд використовує натуральну вовну з гіпоалергенними властивостями. Килими можна прати у пральній машині.

В асортименті є готові дизайни різних за розміром і призначенням килимів. До прикладу, можна обрати килим для дітей, домашніх тварин або йоги. Також можна робити індивідуальне замовлення за розміром та дизайном. Ціни стартують від 1500 до 5450 гривень.


Килим «Марракеш»

Скільки – від 1500 гривень

Лінк


Килим «Постмодерн»

Скільки – від 1500 гривень

Лінк

«Ґушка»

Бренд робить вовняні ліжники, доріжки та килими. Виробництво розташоване в місті Косів, Івано-Франківської області. Усі вироби ручної роботи тчуться на домашніх верстатах місцевими майстрами трьома техніками: ключковина, гладка та комбінована.

В асортименті є килими різної форми, розміру та стилю. Частина килимів виконана у стилі українського етносу, частина має сучасний дизайн. А, наприклад, у дизайн виробів нової колекції «Ліс» закладені мотиви карпатських лісів: на килимі є острівці з довгої овечої шерсті, що символізують ліси. Ціни стартують від 1400 до 18 000 гривень.


Килим «Ліс»

Скільки – 10 340 гривень

Лінк


Килим «Лінія/Трикутник»

Скільки – 7975 гривень

Лінк

Гой

Це український виробник, який створює килими та килимові доріжки. У виробництві бренд використовує 100% вовну та робить свої килими за старими технологіями. При цьому вони мають сучасний дизайн. На багатьох килимах є графічні елементи, а деякі виконані з українськими етнічними мотивами. Ціни варіюються від 1500 до 3500 гривень.


Килим «Зелені піки»

Скільки – 3300 гривень

Лінк


Килим «Зелені піки»

Скільки – 3300 гривень

Лінк

Килим-артстудія

Це майстерня етнодизайну, яка понад два роки створює авторські килими ручної роботи та інші елементи декору у стилі «килим». В асортименті є безворсові натуральні килими та килимові доріжки.

Студія займається відновленням традиційного килимарства. Усі килими двосторонні та виконані в етнічному стилі з українським традиційним орнаментом. Ціні стартують від 1500 до 11 000 гривень.


Килим «Карпати»

Скільки – 10 150

Лінк


Килим «Зигзаг»

Скільки – 5250 гривень

Лінк

Ohaina

Український бренд, який із 2013 року створює дизайнерські колекції з в’язаного декору. Перша колекція килимів «Гуцули» присвячена традиційним закарпатським орнаментам. Це безворсові килими, які виготовлені машинною роботою з акрилу. Також бренд може розробити колекцію декору під замовлення. Середня ціна на виготовлення килиму близько 3000 гривень.


Килим «Карпати»

Скільки – 2900 гривень

Лінк