The Village Україна розбирається, як зробити помешкання затишним. Цього разу дизайнерка Яна Данилова розповідає, що робити, якщо підлога в поганому стані.

Яна Данилова

дизайнерка інтер’єрів


Пофарбувати

Найпростіший і недорогий варіант оновити підлогу – фарба. Фарбувати можна все! Натуральне дерево, ламінат, і навіть керамічну плитку. Поверхню краще попередньо проґрунтувати. Це поліпшить зчеплення з фарбою. Кожен шар фарби повинен добре просохнути, після чого слід покрити шаром лаку. Вибираємо той, який можна використовувати в житлових приміщеннях. Зовсім не обов’язково фарбувати всю підлогу, можна оновити тільки проблемні ділянки.

Застелити лінолеумом

Лінолеум підійде, якщо у вас потерта, але рівна підлога. Думаю, кількість текстур вас порадує: від моноколори до імітації дерева. Так само лінолеум стане додатковою шумоізоляцією.

Оновити вініловим покриттям

Оновити таким способом підлогу у великому приміщенні буде невигідно з погляду співвідношення ціни й якості, але для маленьких приміщень (передпокій, санвузол) – це непоганий варіант для самостійного та швидкого мініремонту.

Підібрати килим

Ну, по-перше, це красиво. Якщо ви не готові сильно заморочуватися, частково стару підлогу можна приховати під красивим килимом. Килим можна купити хоч на барахолці, хоч у дорогому магазині.

Зробити ремонт

Якщо у вас дерев’яна зістарена підлога, то можна її відшліфувати й заново покрити лаком. Так само реставрації піддається підлога з натурального каменю й мікроцементу. Частковому ремонту також підлягає підлога з керамічної плитки. Можна оновити затирання й акуратно замінити лише окремі пошкоджені плитки.

Якщо ваша дерев’яна підлога трохи затерлася, пропоную нічого не змінювати, перетворити це в її перевагу й додати сучасні меблі.

Обкладинка: Євген Карєв