Що купити з меблів у коридор, яку підлогу стелити та в який колір пофарбувати стіни, запитали в дизайнерки інтер’єрів.

Олена Мошарова

дизайнерка інтер’єрів


Багато замовників не надають значення коридору, вважають, що це зона, де люди проводять мало часу. На мою думку, це неправильно, оскільки, коридор – це як маленька вітальня, і саме з нього створюється перше враження від квартири. Тому у своїх проєктах я завжди відповідально ставлюся до цього простору.

Декор для коридору

Для ключів і дрібних деталей обов’язково треба придбати полицю або столик. Цю функцію може виконувати й поверхня полиці для взуття. Крім цього, варто купити дзеркало й лавочку чи пуф для сидіння.

Пуф Taxta

Скільки: 5 450 гривень

Лінк

Вішак Ikea

Скільки: 299 гривень

Лінк

Дзеркало Zara

Скільки: 2 799 гривень

Лінк

Дзеркало Jysk

Скільки: 300 гривень

Лінк

Полиця Jysk

Скільки: 350 гривень

Лінк

Вішак Ikea

Скільки: 513 гривень

ЛІнк

Світло

Не варто в коридорі обмежуватися точковим стельовим світлом. Можна експериментувати з додатковим освітленням, наприклад: з бра чи люстрами. Простір коридору сам собою темний, бо частіше за все без вікон, тому саме тут доречно застосовувати додаткове світло.

Підвіс Pikart

Скільки: 1 260 гривень

Лінк

Стельова лампа Zara

Скільки: 2 299 гривень

Лінк

Основні меблі для коридору

Шафа – основна покупка серед меблів у коридор. Зараз дуже популярним є рішення – гардеробна в коридорі. Але, якщо площа не дозволяє розмістити його, то варто обмежитися звичайною шафою. Я рекомендую робити її до стелі, а внизу залишити ніші для взуття, наприклад, або для сидіння. Таке рішення є зручним і функціональним та має стильний вигляд.

Шафа для взуття Ikea

Скільки: 4 603 гривні

Лінк

Шафа Jysk

Скільки: 5 500 гривень

Лінк

Гардероб Ikea

Скільки: 10 907 гривень

Лінк

Шафа для взуття Jysk

Скільки: 1 999 гривень

Лінк

Покриття на підлогу

Якщо по всій квартирі паркет, то для коридору однозначно краще обрати плитку. Тому що паркет, яким би дорогим він не був, у коридорі швидко подряпається від піску. Також враховуйте, що зараз дуже багато варіантів ламінату, серед яких є й водостійкі моделі, то й ламінат буде практичним для коридору.

Колір стін

Коридор – це зона, де люди проводять мало часу, тому яскравий колір не набридне, але вразить. Це не спальня, яку краще зробити затишною та більш нейтральною за кольором, тож у коридорі кольорові стіни будуть доречними.