Зібрали статті з рубрики «Дизайн-хак» – про те, як спланувати та пережити ремонт. Читайте, який інтер’єр буде актуальним і через 20 років, як облаштувати квартиру з вільним плануванням, які матеріали вибрати для ремонту та як не з’їхати з глузду на будівельному ринку.

Як зробити ремонт на 20 років уперед

Будь-який ремонт потребує грошей, часу та нервів, тому зробити його років на двадцять – хороша ідея. Звичайно, переклеїти шпалери чи оновити фарбу на стелі за цей час доведеться, але ці витрати (і часу, і фінансів) не порівняти з капітальним ремонтом. Дизайнерка Дар’я Пікова розповідає, який стиль інтер’єру не втратить актуальності за 15-20 років і на що слід звертати увагу під час вибору матеріалів.

Читати

Квартира з вільним плануванням: у чому складність і як грамотно все облаштувати

Коли люди чують про квартиру з вільним плануванням, вони зазвичай вважають, що з приміщенням можна зробити що завгодно. Насправді це далеко не так. Є низка обмежень, нехтування якими може нашкодити комфортному проживанню, сусідам, та й узагалі є порушенням закону. Архітектор Павло Герасимов розповідає, на що треба звертати увагу при покупці житла з вільним плануванням.

Читати

Як ходити по будівельних магазинах: інструкція від дизайнерів інтер’єру

Ремонт, де все потрібне купують одразу – за день у будь-якому магазині чи наосліп через інтернет, – радше виняток із правил. Крамницями замість господарів може ходити і дизайнер, якщо у вартість проекту входить послуга комплектації. Інакше робити це доведеться самостійно і не раз. Щоб не опинитись посеред будівельного гіпермаркету втомленими та розгубленими, потрібно все ретельно спланувати. Ми поговорили з дизайнерами, як краще діяти.

Читати

Де і як зберігати речі, якщо в квартирі мало місця

Організувати місця для речей можна навіть у малогабаритній квартирі. Головне – не зберігати зайвого і виділити час на планування: розібратися з категоріями речей і продумати варіанти (не завжди очевидні) для їх розміщення. Дизайнерки Ольга Дуквен і Севара Аріпходжаєва розповідають, як у маленькій квартирі знайти місце для всього улюбленого й необхідного.

Читати

Стильно й недорого: 5 простих прийомів оформлення інтер’єру

Хороший інтер’єр має безліч складових: грамотне планування, правильно підібрані відтінки, якісні й тактильно приємні матеріали, зручні меблі. І якщо стіни з часом можна перефарбувати, а диван переставити, то змінити базове оздоблення набагато складніше. Дизайнери розповіли The Village про п’ять цікавих прийомів, які стають популярними: пояснюємо, як змінити простір за допомогою мідної стрічки, гіпсокартону, дзеркал і керамограніту.

Читати

Як зробити маленьку квартиру великою: 15 лайфхаків від дизайнера інтер’єру

Чим менша квартира, тим більших зусиль доведеться докласти при її плануванні та розробці інтер’єру. Дизайнери рідко беруть у роботу квартири-малятка, і їхні власники змушені самостійно займатися створенням інтер’єру. Дизайнерка Ірина Крашеніннікова розповіла The Village, які прийоми в плануванні й облицюванні допоможуть зробити квартиру візуально просторішою. Ці ж лайфхаки можуть стати в пригоді власникам великих апартаментів: скільки б не було квадратних метрів у квартирі, їх завжди не вистачає.

Читати

Усе під рукою: як продумати систему зберігання речей на кухні

Облаштування та ремонт кухні – одна з найбільш витратних статей у бюджеті. На невеликій площі потрібно вмістити меблі, побутову техніку та обідню зону. Проектування цього простору – процес суто індивідуальний: розташування і наповнення шаф залежить від потреб і стилю життя власників квартири. Дизайнерка Анастасія Стручкова розповіла The Village, як правильно спланувати зберігання речей на кухні ще на етапі розробки дизайн-проекту.

Читати