Захоплення якісними спиртними напоями починається з малого: дизайнерський шейкер, незвичайна підставка для винних пляшок, келихи, які допомагають розкрити букет. Але поступово хочеться більшого: насолоджуватися улюбленим напоєм у правильній обстановці. А значить, саме час організувати міні-бар удома.

Барна стійка замість підвіконня:
на кухні як у кафе

Рішення, яке підходить навіть мешканцям мініатюрних кухонь. Усе, що потрібно зробити, – попрацювати з вікном. Якщо ви готові до капіталовкладень, замовляємо стільницю-підвіконня з литого каменю. Доповнюємо її барними стільцями з плавним регулюванням висоти (украй важливо купити саме такі, інакше доведеться болісно вираховувати з рулеткою відповідні за висотою стільці саме для вашого підвіконня). Якщо витрачатися на заміну вікна та підвіконня ви не хочете, зверніть увагу на кухонну стільницю на міні-ніжках (такі продаються в IKEA, наприклад). Встановлюєте, збільшуючи традиційне підвіконня. У цьому випадку ви отримаєте конструкцію-драбинку: на нижньому рівні починаємо вирощувати м’яту для «Мохіто», на верхньому – змішувати й збовтувати.

Барний рейлінг: вдома як у клубі

Буквально «з нічого» на вашій кухні з’являється місце для зберігання келихів, відерця під шампанське і численну атрибутику для змішування коктейлів. Досить замовити вертикальну стійку – так званий барний рейлінг. Його встановлюють у розпір між підлогою та стелею або між стелею і кухонною стільницею. Крім основної своєї функції – компактного зберігання келихів, вертикальні рейлінги привносять в інтер’єр іронічну нотку стрип-клубу: аж надто недвозначно вони нагадують жердину для танців.

Винний холодильник (енотека): для гурманів та естетів

Рішення для тих, кому не вистачає обсягу стандартних дверцят стандартного холодильника для охолодження вечірнього келиха просеко. Не обов’язково впадати в крайнощі та відразу купувати величезну винну шафу: є багато моделей менших за посудомийну машину. Розрізняються холодильники (крім ціни і габаритів) тільки температурними режимами.

Деякі тримають певний градус – передбачається, що ви фанат одного напою й охолоджуватимете тільки його. Більші винні шафи можуть бути мультитемпературними (дають від +7°С в нижній частині до + 18-20°С у верхній): можете зберігати і червоне, і біле, і ігристе одночасно. Коли б не прийшли гості, ви завжди дістанете з холодильника напій правильної температури.

Меблі-бар: варіант для кабінету

Як правило, такі предмети обстановки можна відшукати в меблевих програмах для бібліотеки або домашнього офісу. Особливі секції-бари можуть бути як невелика окрема шафка з дзеркальними внутрішніми стінками і скляними поличками. Є пропозиції і серед вбудованих меблів: можна замовити модуль на додаток до стінки у вітальні, яка вже є або яку плануєте брати. Як правило, дверцята міні-бару мають замок (щоб цікаві діти не дізналися різниці між ромом і текілою).

Диван із вбудованим баром

Варіант для тих, хто в’їжджає в нову квартиру або збирається змінити м’які меблі. Можна відразу замовити диван із вбудованою барною секцією в спинці або з висувним баром у широкому підлокітнику. Як правило, управляють такими міні-барами з пульта, тож про їхню присутність здогадатися неможливо. Гості будуть у захваті.

Бар у спальні

До речі, про спиртні напої в ліжку. Для тих, кому потрібен інтимний міні-бар, радимо замість традиційної тумбочки біля ліжка придбати столик із вбудованим баром: усередині є місце і для пляшок, і для келихів, і для штопорів. Ну а невиправним романтикам сподобається ліжко з узголів’ям, де вже передбачено відерце для охолодження шампанського.

Текст: Таня Решетник