Дизайнерка Наталя Гусєва розповіла The Village, як краще використати вікно в оселі, щоб отримати не просто красиве, а й функціональне місце.

Домашній офіс біля вікна

Простір біля вікна — найбільш освітлене місце у будь-якій кімнаті, воно ідеально підходить для роботи та читання. Тому можна використовувати підвіконня у якості робочого столу, а під ним варто розмістити полиці для канцелярії та книг. Звичайно, для такого варіанту замість класичного підвіконня потрібно обирати столешню і закріпити її на зручній для роботи висоті.

Диван замість підвіконня

Диванчик для відпочинку прямо на підвіконні — тут можна релаксувати з гарячим напоєм, споглядаючи пейзаж. Під поверхнею дивана-підвіконня зручно розташувати шухляди для речей чи книжкові полиці.

Незвичайні карнизи

Кардинально змінити зовнішіній вигляд вікна легко з допомогою декоративних елементів. Цікаво виглядають карнизи, виготовлені із гілок, покритих фарбою, а також різьблені дерев’яні чи ковані ламбрекени.

Вікно – функціональна частина простору кухні

Уздовж вікна на кухні зручно розмістити робочі поверхні і навіть мийку. Домашню роботу буде приємніше виконувати у добре освітленому просторі, дивлячись у вікно. Ще один вдалий варіант: зробити замість підвіконня невеликий обідній стіл.

Вітражі на склі

Якщо краєвид за вікном не надто захоплює, а кімната не потребує особливого освітлення, можна прикрасити вікно вітражними малюнками. Вітраж підкреслить характер господаря і зробить інтер’єр особливим.

Вертикальне озеленення

Замість того, щоб нагромаджувати підвіконня горщиками із рослинами, краще використати метод вертикального озеленення. Достатньо повісити кашпо із плющем чи іншою в’юнкою рослиною на стінах віконної рами.

Фальш-вікно

Якщо вікон у кімнаті недостатньо чи вікно зовсім маленьке, можна хитро зімітувати його з допомогою дзеркал схожої форми. Вони нададуть приміщенню додатковий об’єм і візуально розширять межі простору.


Переклад: Оксана Бойко

Автор: Юля Єльцова

ФОТО: shutterstock.com, 1 — shutterstock.com, 2 — shutterstock.com, 3 — Etsy