The Village Україна продовжує розповідати про українські бренди, які випускають косметику для обличчя, тіла й волосся.

Sane

Sane часто порівнюють із канадським брендом The Ordinary: за мінімалістичним дизайном і низькою ціною ховаються дієві формули з активними інгредієнтами.

Серед бестселерів Sane – крем із пробіотиками, сироватка з вітаміном С та освітлювальна маска з оксидом цинку та вітамінами. Також в асортименті – маска з ензимами, тонік із кислотами та «рідкі патчі» – експрес-засіб для зони навколо очей.

Sane – cruelty-free бренд: продукцію тестують методом in vitro (у пробірці) та за допомогою фокус-груп. Ціни на косметику варіюються в межах 80–200 гривень; деякі засоби можна спробувати у форматі семплів.

Де купувати: в інтернет-магазинах Makeup, Eva, Parfums і Glow

Що спробувати: пілінг для обличчя з гліколевою й молочною кислотою (5%) Sane Brightening Peeling Solution (115 гривень)

Rabbithole

Засновниця Rabbithole Марія Рубан має атопічний дерматит, тому з власного досвіду знає, як складно знайти косметику, яка не подразнює шкіру.

Бренд створює продукти для базового догляду за обличчям, засоби гігієни на кшталт дезодоранту без соди, а також незвичні продукти на кшталт убтана – сухого очищувального засобу на основі пудри з бобових, злаків і трав.

Rabbithole – виробник етичної косметики: уся продукція має веганський склад і не підлягає тестуванню на тваринах. Бренд підтримує концепцію zero-waste: тверді шампуні й кондиціонери продають у паперовому пакованні, яке легко компостувати, а скляні флакони з-під кремів і тоніків приймають для повторного використання.

Де купувати: на офіційному сайті та в zero-waste магазині Ozero

Що спробувати: твердий шампунь Rabbithole Lemonade для всіх типів шкіри голови (80 гривень за мініформат, 310 гривень за великий)

Zirka

Глітер, який став популярним завдяки «Ейфорії», можна знайти й в українських виробників. Монобренд Zirka пропонує різні варіації блискіток для мейкапу: дзеркальні й голографічні глітери на гелевій основі, блискітки у формі зірочок, а також дрібні шимери різних кольорів. Крім стандартного глітеру з мікропластику, Zirka роблять біорозкладний із рослинної целюлози. Фіксувати такі блискітки треба на праймер.

Ідеї для образів із глітером можна шукати в інстаграмі Zirka та підлітковому серіалі «Секс, Інста і ЗНО», герої якого використовували блискітки цього бренда.

DeLav

Бренд DeLav спеціалізується на косметиці для чутливої шкіри, але створює й універсальні засоби на кшталт сонцезахисного крему чи очищувальної пінки.

Бренд робить акцент на простих складах та інгредієнтах із доведеною доказовістю, як-от: вітамін С, азелаїнова кислота та ніацинамід. Пропонує, зокрема, сироватки для різних потреб (наприклад, ліфтингу чи догляду за шкірою з куперозом), а також заспокійливі й живильні креми, тоніки та маски.

«Яка»

Бюджетний бренд «Яка» випускає косметику для догляду за обличчям, волоссям і тілом на основі рослинних олій та екстрактів.

Серед продуктів для тіла радимо звернути увагу на муси й олії з приємними текстурами та ароматами, а також засоби гігієни на кшталт гелів для душу. У відпустці в пригоді стане «Кліматична серія»: креми з SPF, освіжна димка й інші засоби, розроблені для мешканців південних регіонів.

Де купувати: у мережах Watsons і Novus, в інтернет-магазинах Makeup і Eva та на офіційному сайті

Що спробувати: олію для тіла «Яка» «Ваніль-кокос» (125 гривень)

Natureal

«Краса не вимагає жертв, краса вимагає правильних звичок», – вважає команда Natureal. Основне завдання засобів Natureal – допомагати шкірі самостійно відновлюватися.

Бренд натуральної косметики, заснований двома сестрами, закриває основні етапи догляду за шкірою обличчя (очищення, тонізацію та зволоження) та пропонує «бонуси» у вигляді масок та ензимної пудри для пілінгу. Випускають також засоби для тіла та продукти для волосся: тверді та класичні шампуні, маски, бальзами й догляд за шкірою голови.

Знайомство з Natureal можна почати з набору пробників Start Set або сету мініатюр для подорожей.

Colour Intense

Colour Intense – один із небагатьох локальних виробників, який спеціалізується на декоративній косметиці. За бажання з продуктів бренда можна скласти цілу косметичку: почати з бази на кшталт чорної підводки та пудри, а потім перейти до кольорових тушей, голографічних блисків і рідкого глітеру.

Крім засобів для мейкапу, Colour Intense випускає продукти для догляду за нігтями й кутикулою, креми для рук та антисептики, а також аксесуари на кшталт спонжів і пензликів.

Вартість більшості засобів не перевищує 100 гривень: олівець для очей можна придбати за 20 гривень, а хайлайтер – за 85.

Де купувати: в інтернет-магазинах Makeup, Eva, Rozetka та на офіційному сайті

Що спробувати: кольорову туш для вій Colour Intense Be Bold (76 гривень)

Lac Santé

Історія бренда, заснованого 2007 року в Криму, почалася з косметики з мулово-сульфідних грязей Сакського озера. Зараз виробництво Lac Santé базується в Києві, а в складі продуктів є грязі з різних куточків України, наприклад із Бердянська та Куяльника.

Крім засобів на основі грязей і глини, бренд створює й щоденний догляд на кшталт зволожувального крему, шампуню та флюїду з SPF, а також допоміжні продукти, як-от квітково-мінеральну воду, яку можна застосовувати як тонік чи освіжну димку.

Де купувати: на офіційному сайті та в інтернет-магазинах Makeup і Parfums

Що спробувати: грязьову маску Lac Santé Mud Mask Basic (342 гривні за 60 мл, 34 гривні за саше на 10 мл)

Al.Rutkovskiy Cosmetics

Візажист Алекс Рутковський співпрацював із Maybelline New York і створював образи для зірок штибу Наді Дорофєєвої. Наприкінці 2018 року він випустив власний набір пензлів для макіяжу, а згодом розширив лінійку іншими продуктами.

Серед бестселерів бренда – яскраві палетки тіней для повік, пензлики для тону й контурингу, а також палетка для професійного макіяжу брів, над якою Алекс працював спільно з brow-майстрами. Остання новинка Al.Rutkovskiy – колекція матових пігментів Alchemist Color Mixing System, які можна застосовувати для мейкапу очей, обличчя та губ.

Де купувати: на офіційному сайті та в інтернет-магазині Makeup (тільки пензлики)

Що спробувати: палетку тіней Al.Rutkovskiy Cosmetics Mango Eyeshadow Palette (1599 гривень)

Sue

Бренд натуральної косметики Sue розробляє доглядову косметику для різних типів шкіри та волосся. Це й базові засоби на кшталт зволожувальної сироватки та пінки для вмивання, і продукти для справжніх б’юті-гіків, як-от: бальзам для масажу з гуа-ша та набір для домашньої карбоксітерапії.

Щоб обрана косметика справді відповідала вашим потребам, Sue рекомендує пройти безкоштовну телефонну консультацію в косметологині. Спробувати продукцію бренда можна в мініформаті.

Де купувати: на офіційному сайті, в інтернет-магазинах Makeup і Rozetka

Що спробувати: гідрофільну олію Sue Antioxidant для всіх типів шкіри (від 220 гривень за 60 мл)

Обкладинка: natureal.ua