Протягом 2020 року в розділі «Косметика» ми разом з експертами розповідали, як доглядати за чутливою шкірою обличчя та шкірою навколо очей, реанімувати шкіру рук після антисептиків, боротися з маскне та випадінням волосся, розбиралися, як працюють вітамін C і ретинол у косметиці, знайомилися з нішевими парфумами та вчилися обирати косметику, що не тестується на тваринах. Аби ви нічого не пропустили, зібрали 13 головних б’юті-текстів року.

Стій, ти куди? Чому випадає волосся й що з цим робити

Щодня ми втрачаємо від 80 до 120 волосин. Але якщо ваші пасма помітно порідшали, а пилососити підлогу доводиться відразу після розчісування, це привід звернутися до спеціаліста. Разом із трихологом розповідаємо, чому може випадати волосся й що з цим можна зробити.

Не тільки крем: ще 12 засобів для догляду за руками

Якщо після постійного миття рук та антисептиків звичайний крем уже не рятує, такі засоби, як скраби, маски для рук, олії для кутикул і мила з живильними й пом’якшувальними компонентами стануть у пригоді. Розповідаємо, як правильно ними користуватися, і радимо дієві засоби.

 Читати

Заспокойся: як доглядати за шкірою з підвищеною чутливістю

Лущення, почервоніння, сухість, стягнення, свербіж і печіння – симптоми, які часто пов’язують із чутливістю шкіри. Чутливу від природи шкіру має дуже незначна кількість людей, у більшості випадків це набута проблема. Її головні причини – неправильний догляд, негативний уплив довкілля, стреси та проблеми в роботі внутрішніх органів. Запитали в дерматолога, як доглядати за чутливою шкірою.

 Читати

Невагомість: 8 легких зволожувальних засобів для обличчя

Комбінована, жирна та проблемна шкіри потребують зволоження, як і суха. Та підібрати базовий догляд для такої шкіри буває непросто: густі креми можуть довго вбиратися, залишати після себе жирний блиск і дратувати однією своєю присутністю на обличчі. Зібрали зволожувальні засоби з легкою та комфортною текстурою.

Очна ставка: як доглядати за шкірою навколо очей

Через активну міміку, уплив ультрафіолету й інші фактори шкіра навколо очей швидко піддається старінню, а через неправильний догляд легко подразнюється. Запитуємо дерматологиню, як правильно доглядати за шкірою навколо очей та як боротися з темними колами, набряками, сухістю та зморшками. Підбираємо дієві засоби для догляду.

 Читати

Мультитаскер. Що треба знати про ретинол та як він може допомогти вашій шкірі

Anti-age, терапія акне та гіперпігментації – це ще не всі сильні сторони ретинолу, за які його люблять і дерматологи, і споживачі косметики. Якщо цього складника ще немає у вашому догляді, розповідаємо, чим він може бути корисний, як правильно ввести його в догляд, з якого віку використовувати та як поєднувати з іншими засобами.

 Читати

Що треба знати про вітамін С у догляді за шкірою

Вітамін С є ефективним антиоксидантом, знижує шкідливий уплив ультрафіолету на шкіру та захищає її від фотостаріння, допомагає в боротьбі з гіперпігментацією, як потужний антивіковий компонент стимулює синтез колагену й еластину, а також покращує стан шкіри з акне. Розповідаємо, як ввести його у свій догляд, як правильно використовувати, чи є протипоказання та з якими інгредієнтами в догляді його не варто поєднувати.

Незайві рухи: чи потрібен вам масаж обличчя

Масаж обличчя активізує кровообіг і нормалізує обмін речовин у шкірі, покращує її тонус та еластичність, стимулює оновлення. Також цю процедуру використовують, щоби зменшити вироблення шкірного сала. А ще масаж обличчя, як і масаж тіла, це чудовий спосіб розслабитися. Запитуємо косметолога про користь і ризики самостійного масажу обличчя та розповідаємо, які масажні рухи можна інтегрувати у свій щоденний догляд.

 Читати

Б’юті-гігієна: 9 правил безпечного зберігання косметики

Як часто треба змінювати туш і тональні основи, чи можна тримати крем у холодильнику, а парфуми – у ванній кімнаті, чому не варто забувати мити пензлі, спонжі та прати косметичку – зібрали головні правила б’юті-гігієни.

 Читати

Смак бензину й кави. Що таке нішева парфумерія та чому вона дорого коштує

Якщо ви не хочете пахнути, «як усі», і не можете знайти щось цікаве серед масмаркету й люксових брендів, радимо звернути увагу на нішеві аромати. З чого почати знайомство та на які аромати звернути увагу.

Cruelty-free. Що треба знати про косметику, яку не тестують на тваринах

За даними PETA, щорічно майже 100 мільйонів тварин потерпають унаслідок тестування косметики, ліків, харчових продуктів і медико-біологічних дослідів у навчальних закладах – і це тільки у США. Б’юті-бренди, які не тестують продукцію на тваринах, називають cruelty-free. Розповідаємо про нюанси виробництва й сертифікації такої косметики та наводимо приклади cruelty-free брендів.

 Читати

Як підібрати тональний засіб: 5 порад і 10 продуктів для різних типів шкіри

Обрати тональний засіб, який влаштує вас за всіма параметрами – кольором, стійкістю і текстурою – завдання не з легких. Розповідаємо, що для цього потрібно, і радимо тональні засоби для різних потреб і типів шкіри.

 Читати

Прихований зміст. 8 консилерів і коректорів для маскування синців під очима й не тільки

Якщо вранці ви прокинулися із «сюрпризом» у вигляді висипу чи темних кіл під очима, а попереду важливий зум чи побачення, консилери та коректори стануть у пригоді. Розбираємося, у чому відмінність між ними, та як обрати правильний засіб для своїх потреб.