Якщо ви збираєтеся в подорож і вже ґуґлите адресу найближчої Sephora, ретельно вивчіть цю добірку. Розповідаємо про бренди декоративної косметики, парфумерії, догляду за шкірою та волоссям, продукцію яких тепер можна купити і в Україні.

Kevyn Aucoin

Американський візажист Кевін Окуан робив макіяж Мадонні та Сінді Кроуфорд, співпрацював із косметичним гігантом Revlon і створював образи для обкладинок Vogue і Cosmopolitan. Кевіна називають батьком скульптурування: він практикував техніки на кшталт контурингу ще у 80-х, задовго до тренду на «вилиці, як у Кім Кардашян». 2002 року Окуан пішов із життя, однак історія його бренду триває. В асортименті Kevyn Aucoin – румяна, хайлайтери, тональні засоби та палетки для контурингу, а також косметика для губ і очей та інструменти для макіяжу.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Aromateque Concept Store.


RevitaLash

RevitaLash Cosmetics випускають продукцію для догляду за віями, бровами й тонким волоссям. Історія бренду почалася із сироватки для зміцнення вій: засіб, який дотепер залишається бестселером RevitaLash, став подарунком офтальмолога Майкла Брінкенгоффа дружині, яка проходила лікування від раку молочної залози. Формули всіх продуктів бренду, включно з кондиціонером для зміцнення брів і тушшю-праймером для вій, гіпоалергенні та схвалені дерматологами. На знак памяті про Гейл Брінкенгофф RevitaLash жертвують кошти на дослідження раку молочної залози та програми підтримки жінок, які стикнулись із цим захворюванням.


Що спробувати:

Де купувати: у партнерських салонах краси та косметологічних клініках. Перелік місць продажу шукайте на офіційній Instagram-сторінці бренду в Україні.


The Grey

Чоловічий бренд догляду за шкірою The Grey мінімалістичний в усіх сенсах: його асортимент – невеликий, описи продуктів – лаконічні, а пакування – монохромне. Із 7 позицій The Grey до України дісталося п’ять: зволожувальний крем, гель для вмивання, скраб, відновлювальна сироватка та диски для тонізації та відлущення шкіри. І хоч чоловіча та жіноча шкіра мають певні відмінності, засоби цілком можна ділити з партнеркою.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Aromateque Concept Store.


Naj Oleari

Naj Oleari – італійський виробник тканин з оригінальними принтами, який набув популярності у 80-х роках. Naj Oleari Beauty – лінія доступної декоративної косметики, натхнена цими ретропринтами. Кожна категорія продуктів має власний візерунок: приміром, пакування всіх засобів для обличчя прикрашають намальовані квіти. Ще одна примітна риса косметики – її аромат. Румяна, помади та блиски Naj Oleari пахнуть квітами, фруктами та зефіром.


Що спробувати:

Компактні румяна Naj Oleari Lovely Cheek Blush

Ціна: 748 гривень

(без урахування знижки)

Блиск-плампер для губ Naj Oleari Plumping Kiss Lip Gloss

Ціна: 544 гривні

(без урахування знижки)

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Brocard.


Instytutum

Бренд, заснований українською лікаркою Наталею Деркач, випускає засоби для догляду за шкірою з високою концентрацією активних інгредієнтів. За формули продуктів відповідає команда швейцарських учених із 30-річним досвідом роботи. Більшість продуктів Instytutum позиціонують як мультитаскери: наприклад, крем для зони навколо очей обіцяє боротися з набряками, темними колами та «гусячими лапками», а сироватка з вітаміном С – освітлювати пігментні плями, зменшувати зморшки та зволожувати шкіру.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі «Бомонд», онлайн-магазині Skinlist, а також б'юті-просторах Kika-Style і G.Bar.


Eve Lom

Навіть якщо ви мало знайомі із брендом Eve Lom, то майже напевно бачили їхній очищувальний бальзам у когось в Instagram. Засіб, який Vogue назвав «мабуть, найкращим очищувальним засобом у світі», уже давно вихваляють голлівудські зірки та бюті-інфлюенсери. Засновниця бренду, косметологиня Ів Лом, вважає грамотне очищення шкіри запорукою здорової шкіри. Утім асортимент бренду не обмежується самим лише бальзамом: на полицях із косметикою Eve Lom можна знайти антивіковий догляд, засоби для проблемної шкіри, маски та бальзами для губ.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Aromateque Concept Store.


Roofa Spain

Іспанський бренд Roofa випускає безпечні косметичні засоби для дітей різного віку. Лінія Roofa Baby – це догляд для немовлят і малюків: делікатні засоби для купання, олійки для масажу, бальзами та лосьйони для живлення шкіри. Лінія Cool Kids – продукти, розраховані для дітей від чотирьох років: банні засоби, шампунь і кондиціонер для довгого волосся, а також 12 ароматів для дівчат і хлопців. Формули продуктів Roofa Spain проходять контроль дерматологів і педіатрів. Пакування всіх засобів підлягає переробці, а засоби з маркуванням 100% Vegan не містять компонентів тваринного походження.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Brocard, а також в онлайн-магазинах Parure та MakeUp.


Abel

Abel – амстердамська парфумерна марка з новозеландським корінням. Продукція бренду на 100% натуральна: сировину для виробництва парфумів добувають тільки з природних джерел. В основній колекції Abel – сім ароматів із різним звучанням, наприклад пряний Red Santal і деревно-цитрусовий White Vetiver. Усі композиції, крім жіночої Nurture, Abel позиціонують як унісекс. Компанія передає 1% свого прибутку до фондів, які опікуються захистом довкілля.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі Aromateque Concept Store.


Origins

Американський косметичний бренд, що входить до портфелю Estée Lauder Companies, робить ставку на рослинні компоненти та пропагує етичне виробництво. Засоби Origins не містять парабенів, фталатів, мінеральних олій та компонентів тваринного походження, за винятком меду та бджолиного воску. Продукти з різних лінійок задовольняють основні запити шкіри – зволоження, ліфтинг, звуження пор тощо. Особливої слави серед фанатів Origins зажили зволожувальні, очищувальні та заспокійливі маски, а також засоби з модними інгредієнтами на кшталт комбучі та грибів-суперфудів.

James Read Tan

Якщо ви досі з острахом ставитеся до автозасмаги, зверніть увагу на продукцію James Read Tan, яку вже вподобали зірки штибу Леді Гаги та Роузі Гантінгтон-Вайтлі. Бренд, започаткований експертом із моментальної засмаги Джеймсом Рідом, пропонує зручні засоби для домашнього використання – з миттєвою або поступовою дією. Муси, спреї та маски James Read Tan мають комфортну нелипку текстуру, легко розподіляються по шкірі та вдало імітують натуральну засмагу. Формули засобів розраховані на те, щоб не тільки надавати шкірі золотавого відтінку, а й доглядати за нею: зволожувати, живити та навіть омолоджувати.


Що спробувати:

Де купувати: через офіційного дистрибютора James Read в Україні – компанію «Сінкліт». Здійснити замовлення та дізнатися про точки продажу можна через українську Instagram-сторінку бренду.


I Coloniali

Народжений у Венеції бренд I Coloniali проєктує старовинні рецепти «еліксирів краси» на здобутки сучасної науки. В асортименті – чотири лінії різного спрямування: догляд за шкірою обличчя з антивіковою, зволожувальною та матувальною дією, а також гама банних продуктів з виразними ароматами. Засоби I Coloniali не містять парабенів і не проходять тестування на тваринах. Виробництво косметики розташоване в Італії.


Що спробувати:

Де купувати: у крамницях та онлайн-магазині мережі «Бомонд».