The Village Україна розповідає про парфумерні композиції, на які варто звернути увагу цього сезону. Окрім традиційно весняних квіткових ароматів, розглядаємо пряні, цитрусові, трав’яні та деревні.

Деякі парфуми було представлено у світі торік, але на українському ринку вони з’являться навесні.

Для жінок


Flora Cherrysia, Coconut Fizz та Ginger Piccante з колекції Guerlain Aqua Allegoria

Aqua Allegoria – колекція свіжих ароматів Guerlain, якій цьогоріч виповнюється 20 років. До круглої дати бренд підготував одразу три новинки, які, як і решту композицій Aqua Allegoria, можна комбінувати між собою. Ginger Piccante стартує з лункого поєднання імбиру та лимона, що вщухає під наступом троянди; у Flora Cherrysia домінує запах вишневого цвіту; Coconut Fizz, який спершу пахне кокосовою водою, вже за кілька хвилин нагадує піна коладу. Об’єднує всі аромати нота калабрійського бергамота – візитівка колекції Aqua Allegoria.

Ціна: 2 300 (75 мл)

Лінк (Ginger Piccante)

Лінк (Flora Cherrysia)

Лінк (Coconut Fizz)

Pure Musc For Her, Narciso Rodriguez

«Чуттєвий» і «сексуальний» – мабуть, найбільш уживані епітети щодо парфумів Narciso Rodriguez. «Чуттєвість» легко пояснити на рівні формул, в усіх ароматах бренду присутня нота мускусу, причому майже завжди на першому плані. Pure Musc продовжує цю традицію: це той самий мускус у комфортній мінімалістичній обгортці з білих квітів і кашмерану. Для таких парфумів не треба шукати нагоди – їх можна носити щодня, як білу футболку. У Narciso Rodriguez зазначають: Pure Musc доречно використовувати як базу для інших ароматів – наприклад, для більш виразного Narciso Rouge.

Ціна: від 2 090 гривень (30 мл)

Лінк

Miss Dior Eau De Toilette, Dior

Нова версія туалетної води розділила фанатів Miss Dior на два табори: першим витвір Франсуа Демаші до смаку, другі ж скуповують флакони зі старим вмістом. Примітно, що за пірамідою цьогорічний Miss Dior EDT майже ідентичний попередньому: це знайомий тандем троянд, пачулів і червоного апельсина, який дещо освіжили мандарином і конвалією. Творці оцінюють інтенсивність нового Miss Dior як помірну, але для своєї концентрації він досить стійкий і насичений. Аромат представлений у класичній пляшці та travel-friendly флаконі з роликовим аплікатором.

Ціна: 1 364 гривні за флакон із роликовим аплікатором (20 мл); від 2 711 гривень за стандартний флакон (50 мл)

Лінк (класичний флакон)

Лінк (флакон із роликом)

Light di Gioia, Giorgio Armani

Вода (Acqua), повітря (Air), а тепер і світло (Light) – колекція парфумів Gioia від Giorgio Armani поповнилась ще одним ароматом. На верхівці Light di Gioia опинився соковитий бергамот, у центрі розмістились жасмин і гарденія, а тримає цю піраміду база з дерева й мускусу. На сенсорному рівні парфуми нагадують надвечір’я на пляжі: коли галька під ногами ще тепла, а вітер уже прохолодний.

Аромат з’явиться у мережах Brocard і Bomond у квітні.

Для чоловіків


Gentleman Cologne, Givenchy

Колонь (або більш звичний для нас «одеколон») – це чоловічий аромат із невисокою концентрацією запашних речовин, свіжим звучанням і помірною стійкістю. Gentleman Cologne від Givenchy – відсилка до класичних одеколонів із поправкою на 2019 рік. Окрім звичних цитрусів і трав, тут є ірис, ветивер і амброксан. Завдяки таким поєднанням композиція має дзвінкий старт і солодкуватий післясмак. З огляду на те, що Cologne – найменш формальний з усіх «джентельменів», чорний колір у декорі флакона змінили на білий. Обличчям лінійки Gentleman залишився британський актор Аарон Тейлор-Джонсон («Нічні звірі», «Месники: Ера Альтрона»).

Ціна: від 2 130 гривень (50 мл)

Лінк

Notting Hill, Hugh Parsons

Чим пахне Лондон? Чаєм «ерл грей», смаженим беконом, дубовою підлогою Національної галереї? Маурісіо Черіцца – «ніс» бренду Hugh Parsons – вважає, що в цього міста одразу кілька ароматичних профілів. Приміром, Бонд-стрит пахне кедром і плющем, а Гайд-парк – жасмином і чорною смородиною. Аромат району Ноттінґ-Гілл парфумер відтворив за допомогою нот лимонного цвіту, магнолії та пачулів, а також солонуватих морських акордів. За задумом Hugh Parsons, у цій композиції можна розчути і тамтешні антикварні злети, і традиційний карнавал.

Ціна: 2 985 гривень (100 мл)

Лінк

Унісекс


Désert Suave, Les Liquides Imaginaires

Смажений кунжут, фінік і мандарин – «їстівні» компоненти нового аромату Les Liquides Imaginaires. На думку творців, парфуми, приправлені кардамоном і гвоздикою, мають нагадувати «примарну оазу посеред пустелі». Якщо солодкі східні аромати вам не до душі, придивіться до попередніх частин трилогії Les Eaux Imaginaires – композицій L'Ile Pourpre і Fleuve Tendre. Або ж дочекайтесь на колаборацію марки з українською моделлю та фотографкою Кейт Андервуд.

Ціна: 6 300 гривень (100 мл)

Лінк

Eau de Minthé, Diptyque

Diptyque – бренд, який часто шукає натхнення в міфах і легендах. В основу нового Eau de Minthé творці поклали грецький міф про Мінту – німфу, яку за непослух обернули на садову м’яту. Саме навколо м’яти побудована композиція Eau de Minthé: тут вона духмяна, дещо гірка та холодна, як в однойменній новелі Тютюнника. Відтіняють аромат м’яти герань і мускатний горіх. Глибини парфумам надає нота пачулів.

Аромат з’явиться в мережі Aromateque у травні.

Tendre Est La Nuit – Clair, Majda Bekkali

Якщо ви не зраджуєте насиченим парфуми навіть у квітні, зверніть увагу на цей аромат. Тут майже немає легковажних «весняних» нот – натомість є «хардкорні» компоненти на кшталт дубового моху, сандала та кедра. Назва Tendre Est La Nuit – Clair є відсилкою до роману Фіцджеральда «Ніч лагідна», а присвятили цей аромат дружині письменника Зелді.

Ціна: від 3 564 гривні (50 мл)

Лінк

Gentle fluidity та gentle Fluidity, Maison Francis Kurkdjian

Парфумер Франсіс Куркджян співпрацює з багатьма брендами (від Kenzo до Nina Ricci), але найсміливіші експерименти здійснює під власним іменем. Цього разу Куркджян вирішив створити два різних аромати з одного набору нот. Для цього він скомпонував у різних пропорціях акорди ванілі, мускусу та амбри, а також есенції мускатного горіха, насіння коріандру та ягід ялівцю. Так у золотому флаконі gentle Fluidity опинилися солодкувато-пряні парфуми, а в срібному Gentle fluidity – аромат із сухим деревним звучанням. Назва парфумів обігрує словосполучення gender fluidity (гендерна флюїдність), тому канонічного поділу на жіночий та чоловічий тут не передбачено.

Ціна: 5 760 гривень (70 мл). Нова партія парфумів з’явиться в Aromateque наприкінці квітня.

Лінк (Gentle fluidity Silver)

Лінк (gentle Fluidity Gold)

Genetic Bliss, 27 87

Як молекулярна кухня, тільки молекулярна парфумерія: аромат Genetic Bliss, скомпонований із п’ятьох молекул, не тільки надає шкірі пряно-деревного аромату, а й підсилює її природний запах. Парфуми можна носити окремо або ж міксувати з іншими композиціями барселонської марки.

Ціна: 5 890 гривень (87 мл)

Лінк (нова партія Genetic Bliss надійде в кінці квітня)