The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

80 м²

Висота стелі:

2,60 м

Розташування:

Печерський район

Дизайн:

Олесь Кунцевич


Квартира розташована на Печерську, поблизу станції метро «Либідська». Власники квартири – молода подружня пара. Основними побажаннями господарів були створення брутальної текстури в інтер’єрі, багато місця для зберігання речей і дзеркало в повний зріст, розповідає архітектор Олесь Кунцевич.

У квартирі провели масштабне перепланування, повністю змінивши планування від забудовника під клієнта: прибрали всі стіни, крім пілонів та стіни між спальнею та кухнею.

Простору надали «глибокий темний настрій» завдяки чорним і сірим кольорам, каже автор проєкту. Основними елементами цих кольорів є брутальна текстура вугільного каменю та бетону. Велике дзеркало підсвічується RGB LED, тож замовники можуть обрати різні кольори під свій настрій. Також воно служить як акцент і селфі-зона.

У зоні передпокою та коридору освітленість забезпечили споти направленого світла, магнітні треки й підсвітка дзеркала. У зоні санвузла – споти та приховане освітлення. У зоні спальні – споти, приховане освітлення, підвісні світильники та бра над туалетним столиком. У зоні кухні-вітальні, зі свого боку, магнітний трек зі спотами на стелі, великий світильник 3,2 метра довжиною над островом і торшер для читання біля дивана. Чорні стіни зробили за авторською технікою з артбетону, а раковини – з мармуру.

Майже всі меблі від українських фабрик, окрім стільців та острова від данської фабрики &Tradition. Серйозних труднощів на проєкті не було, окрім кількох моментів, без яких ніяк у процесі реалізації, підсумовує Кунцевич. По-перше, на стільці чекали більше чотирьох місяців. По-друге, над кухонним островом є довгий світильник 3,2 метра, який довелося піднімати на 23-й поверх сходами, адже у вантажний ліфт він не вмістився. Бюджет проєкту склав 96 тисяч доларів.

Автор фото: Катя Золотухіна