The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

200 м²

Висота стелі:

3,20 м

Розташування:

Шевченківський район

Дизайн:

Євгенія Дубровська


Квартира розташована в Шевченківському районі, біля Золотих воріт. Власник квартири – іноземець, який колекціонує витвори мистецтва й має власну галерею в Києві. Він самотужки займався розстановкою картин усередині, розповідає авторка проєкту Євгенія Дубровська.

Під час перепланування в просторі прибрали всі ненесучі конструкції, старий паркет і гіпсокартон. Під гіпсокартоном знайшли стару ліпнину. Їй може бути 80 і більше років, але вона в дуже поганому стані, розповідає дизайнерка. Оскільки це стара будівля, вона була зруйнована металоконструкціями, які підтримували стелю.

«Коли ми все це побачили, – розповідає про рішення з ліпниною Дубровська, – то зрозуміли: якщо хочемо бачити ліпнину, ми просто повинні зробити такі ж зліпки. Фактично під стелею досі справжня ліпнина. І ми трошки занизили цю стелю, щоб усе-таки бачити ліпнину». Додає, що вважає це рішення виправданим: «Це нова ліпнина. Я знаю, що деякі архітектори цураються таких заходів і намагаються не робити копій. Якщо немає ліпнини, отже, і нема. Але я вважаю, що інколи таке декорування припустиме, я не цураюся цього».

Кольорову гаму квартири оформили в спокійних тонах. Додали багато дерева, натуральні відтінки стін, сіруватий граніт на столі. Кольорова пляма – це хол, який з’єднує зону господаря й кухню-вітальню, розповідає дизайнерка. Усі елементи в холі пофарбували в синій колір, там знайшли місце для великих картин.

Точкового освітлення у квартирі не багато, додає дизайнерка. Намагалися розставити його композиційно правильно. Освітлення забезпечили за допомогою бра, торшерів і настільних ламп. Авторка проєкту каже, що дотримується європейського підходу, тож намагалася мінімізувати кількість освітлення на стелі. У ванній у квартирі велике вікно. Для приватності його можна закривати дзеркалом.

Гранітні роботи виконували українські підрядники. Корпусні меблі – українські. Також у власника були вінтажні меблі, які він привіз з Європи. Ще 60% вінтажних меблів дизайнерка разом із власником замовила та привезла з-за кордону.

Головною складністю в реалізації проєкту були терміни. Власник захотів реалізувати проєкт за 3–4 місяці, та дизайнерка пояснила, що це неможливо. Врешті проєкт реалізували за 8 місяців: погодили візуалізації в лютому, а заїхав власник у листопаді.

Автор фото: Євгеній Авраменко