The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

160 м²

Висота стелі:

3 м

Розташування:

Печерський район

Дизайн:

Олена Юдина


Квартира розташована в клубному будинку поблизу ботанічного саду імені Миколи Гришка. Проєкт готували для сім’ї з двох людей, розповідає авторка проєкту Олена Юдина.

Вікна квартири виходять на ботсад, основним побажанням замовника було нічим не закривати краєвид. Архітекторка пояснює, що замовник підбирав поверх квартири з урахуванням посадки будинку, щоб дерева ботсаду були на рівні очей.

У квартирі вирішили використовувати якомога менше дверей. Зону кухні відмежували від кабінету модулями своїх шаф. Для «повітряності» простору дверні перегородки зробили зі скла, а в двох місцях розсувні перегородки замінили шторами.

Окремим блоком виділили приватну зону, у ній один простір перетікає в інший. Розсунувши перегородки, його можна було легко з’єднати в один простір, каже Юдина. Додає, що «текучість» простору дала змогу уникнути коридорів і зберегти площі кімнат.

Неіржавну сталь, зелений кварцит, скло та бетон дизайнерка врівноважила деревом, шкірою та природними кольорами. Капітальні пілони залишили в бетоні, щоб не покривати їх гіпсокартоном. Бетон фрагментарно є в кожній кімнаті, але він має не брутальний вигляд, оскільки відшліфований і покритий воском, додає Юдина.

Частину меблів придбали в київському меблевому салоні. Паркет, кухня та гардеробна – українського виробництва. Корпусні меблі зробили за авторськими ескізами дизайнерки. Ремонт виконали за трохи більше ніж рік. Три місяці знадобилося на проєкт, ще приблизно рік – на реалізацію.

У дворі під будинком розміщений приватний сектор, де ростуть яблуні. Це вирішили підхопити в інтер’єрі, використавши фото яблунь цієї ж місцевості, розповідає авторка проєкту.

фото: Андрій Авдєєнко