The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

38 м²

Висота стелі:

4 м

Розташування:

Печерський район

Дизайн:

Balbek Bureau


Квартира розташована біля костелу святого Миколая в будинку 1910 року. Раніше простір був захаращений старими меблями, однак власниця розгледіла в цій квартирі потенціал і звернулася до архітекторів із запитом його розкрити, розповідають в Balbek Bureau. Додають, що для власниці було вкрай важливо реалізувати дизайн-проєкт без найменших відхилень.

З площею квартири у 38 м² перед архітекторами стояло завдання спроєктувати вітальню, їдальню, кухню, спальню, гардероб і санвузол, передбачивши достатньо місця для зберігання речей, а також розмістити габаритне обладнання для кондиціонування та вентиляції.

Планування вийшло просте та лаконічне: відразу з передпокою починається відкритий простір, який перетікає в особисту зону власниці. Кольорова гама стримана: білі стіни відтіняють елементи інтер’єру пастельних відтінків – зелена кухня, оливкове ліжко, блакитна полиця вздовж зони їдальні й вітальні. «У зонах спальні та їдальні ми відкрили автентичну цегляну кладку, яка нагадує про історичне минуле будівлі», – розповідають дизайнери.

Гардероб, санвузол і пральня об’єднані в блок заввишки 2,4 метра, який нагадує «будинок у будинку». Це рішення дало змогу вивільнити простір для технічного обладнання: його розмістили під стелею в зоні пральні. Дістатися до вентиляції та «даху» цього блока можна металевою драбиною на рейці. Вона ж дає доступ до верхнього поверху в передпокої.

Дореволюційні будинки мають переваги на кшталт чотириметрових стель, але робота в таких будівлях завжди є складним процесом, додають у Balbek Bureau. На етапі конструювання дизайнери стикнулися з протіканням даху та пожежею у спільному коридорі на поверсі, проте ці труднощі не завадили реалізувати проєкт. Меблі для квартири замовляли з Данії, Італії й України.