The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

98 м²

Висота стелі:

3,80 м

Розташування:

Шевченківський район

Дизайн:

Сергій Дудкін


Квартира розташована в дореволюційній будівлі у Шевченківському районі. Проєкт переміг у конкурсі «Інтер’єр року» 2021 року в номінації «Інтер’єр квартири у сучасному стилі від 40 до 100 м²». У ній живе подружня пара з дитиною.

Дизайнер Сергій Дудкін запропонував власникам обмежитися трьома матеріалами та кольорами. Використали один тип плитки, зокрема на балконі. Тип оздоблення стін всюди один – тинькування. Це практичне рішення, оскільки покриття зі штукатурки приховане воском і не боїться вологи, каже автор проєкту.

У всіх меблів колір вибіленого дуба. Вбудовані меблі, стіл, стелаж у вітальню, підвіконня, обрамлення вікон зроблені з одного матеріалу – трохи вибіленої шпонованої MDF-плити. Штори – з натурального льону.

Оскільки будинок доволі старий, перепланування було незначним, розповідає дизайнер. Стіни не могли перемістити, але прибрали перегородку, яка відділяє коридор з вітальнею, візуально розділивши зони дзеркалом. У кухні встановили спеціальну систему, яка дозволяє закрити робочу поверхню та побутову техніку. Так кухня в будь-який момент може перетворитися в їдальню.

Душову облаштували на місці сміттєпроводу, який не використовували: пробили отвір і підсилили його, додавши зону в площу квартири. Вирізали азбестову трубу, яка в сусідів згори та знизу вже була вирізана. У такий спосіб виокремили душову без скляних дверей.

Балкон розісклили та зробили його відкритим. У дизайн не додавали точкових світильників на стелі, натомість зробили підсвітку на стінах і стелі в душовій і ванній. Над столом, у спальні та в дитячій поставили люстри. У вітальні зробили розтяжки, які світять на стіни, та поставили торшери. У вхідній зоні нема світильників на стелі, замість них лише підсвітка за дзеркалом і на панельній стіні. «Цього достатньо», – коментує дизайнер.

Ремонт зробили за дев’ять місяців. Старі перестінки, які були в радянський час із керамічного блоку та викладені дуже погано, довелося розібрати, замість них зробили нові. Повністю оновили та комунікації: труби переварили, каналізаційні стояки почистили, а вентиляційні стояки зробили оцинкованими. Також встановили алюмінієві вікна та зволожувачі канального типу. Систему кондиціонування спеціально встановлювали у вхідній зоні й у коридорах між спальнями, щоб стеля була мінімально опущена. Бюджет склав 137 тисяч доларів.