The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

120 м²

Висота стелі:

2,70 м

Розташування:

Дарницький район

Дизайн:

Студія архітектурного дизайну Paintit


Квартира розташована в Оболонському районі. Проєкт складається з двох об’єднаних квартир і призначений для подружньої пари з двома дітьми. Замовники хотіли об’єднати мінімалізм і технологічність простору з вінтажними речами, розповідають у студії архітектурного дизайну Paintit. Такі речі знаходили на OLX, після чого реставрували, підганяли під потрібні розміри та фарбували.

Кухню й вітальню хотіли об’єднати, щоб відкрити краєвид на Дніпро. Для цього демонтували стіни, після чого зрозуміли, що функціональні зони треба поміняти місцями. Дизайнери розповідають, що зробили це за власний кошт, коли проєкт був наполовину готовий. Через любов власників до книг вітальню зі спальнею «метафорично» з’єднали стелажем книг.

У спальні вирішили не встановлювати телевізор й додаткові меблі, щоб вона була лише для відпочинку, розповідають дизайнери. Зберегти простір кімнати змогли завдяки скляній шафі, зробленій із тонкого металевого профілю.

У дитячій кімнаті завданням було розподілити простір між двома дітьми. У робочій зоні поставили два стільці, а відмежувала кімнату гардеробна у вигляді кубика, яке ховає в собі ігровий простір для дитини. Особливістю ванної стала антикварна тумба, а в гостьовому санвузлі зробили блок для прання.

Через особливість будови дому стіни в коридорі не мали чітких форм, тому в коридорі їх вирівнювали корпусними меблями. Під час монтажу також виникла ідея зробити місце для собаки прямо в шафі.

Через радіальне планування будинку дизайнери мали вписати до інтер’єру нефункціональні зони. Тож глухі кути неправильної форми заповнили об’ємними шафами.

Проєкт реалізували за три роки. Ремонт уповільнили пандемія та велика кількість речей індивідуального виробництва. Бюджет склав 180 000 доларів.