The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

30 м²

Висота стелі:

2,1–4 м

Розташування:

Дніпровський район

Дизайн:

Ольга Бондар


Квартира розташована в житловому комплексі в Дніпровському районі. Квартиру готували під оренду, в ній може жити одна або дві людини. Побажаннями замовників був сучасний і не монохромний вигляд помешкання, розповідає авторка проєкту Ольга Бондар.

Під час встановлення конструкції для спальні вимірювали кожен сантиметр, щоб можна було вільно ходити знизу та не відчувати себе в спальні, як у плацкарті, розповідає дизайнерка. На початку сходів зробили підвіконня, на якому можна сидіти, та прорізи для батареї. Під сходами – місце для зберігання речей.

Вікно на стелі дає верхнє світло на кухню, щоб удень не треба було додатково вмикати лампи, водночас воно не сліпить людей на ліжку. Центральний диван і столик зі стільцями допомогли зв’язати між собою весь простір квартири, каже Бондар. У майбутньому навпроти дивана замість картини можна буде встановити телевізор.

Коли замовили металеву конструкцію під ліжко, у ній виявили багато недоліків. Через початок пандемії її не могли замінити пів року. У душовій мала бути зелена італійська плитка, але вона прибула бракована. Її замінили мікроцементом, який за кольором відповідав задуманій плитці, додає дизайнерка. Усі меблі – від українських виробників.

Бюджет становив 30 тисяч доларів. Близько половини виділених коштів витратили, щоб добудувати підйом у спальню на антресолі.



фото:
Олександр Кондріяненко