The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Розташування:

Печерський район

Дизайн:

Outlab Design Studio

Площа:

156 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира розташована в будинку в Печерському районі. Основним завданням дизайнерів із команди Outlab Design Studio стало створення функціонального житла для родини з трьома дітьми. Серед побажань замовників було відведення окремих місць для гардероба, занять гімнастикою старшої доньки та куріння кальяну.

Спочатку у квартирі було три кімнати. Під час перепланування утворили три дитячі кімнати, спальню власників, кухню-вітальню, передпокій і дев’ятиметровий коридор. Центром квартири в такий спосіб стала студія. Її оформили іспанським керамогранітом із прожилкою під мармур. Через низьку стелю триметровий лист керамограніту обрізали, використавши рештки для фартуха кухні.

Для найстаршої доньки кімнату облаштували з великим дзеркалом, перекладиною для занять гімнастикою та нішею в шафі для нагород. Кімната середньої доньки не велика, але в ній спробували вмістити все для комфортного життя. Кімнату наймолодшої доньки зробили «на виріст» із можливістю змінювати конфігурацію меблів. Ліжко в цій кімнаті пізніше можна буде замінити на більше, а також додати приліжкові тумбочки.

У квартирі низька стеля, тому дизайнери візуально збільшили простір, вистеливши підлогу великоформатним керамогранітом. У гостьовому санвузлі зменшили висоту стелі опорної колони, яка тримає монолітну балку. Тому вирішили обрамити цю зону панелями зі шпону, створивши конструкцію у вигляді куба.

Меблі для проєкту замовляли в Україні й Італії. Кухню розробила та виробила українська компанія. Корпусні меблі в дитячих кімнатах виготовив під замовлення український виробник. Сантехніка – італійського виробника. Загальний бюджет становив 260 тисяч доларів.

Фото: Станіслав Будь