The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Дизайн:

mdbureau

Розташування:

ЖК Einstein Concept House

Висота стелі:

2,75 м

Площа:

77 м²


Квартира розташована на вулиці Золотоустівській поблизу площі Перемоги. Більшість рішень для квартири запропонувало дизайнерське бюро mdbureau, що відповідало за проєкт. Від власниці побажаннями було зробити столик для зберігання косметики й біжутерії та залишити в спальні нахилену стіну, щоб зберегти відчуття мансардного поверху.

Під час перепланування прибрали стіну між вітальнею та кухнею, об’єднавши приміщення в одне. Також у вітальню й кухню були два різні входи, їх зробили одним. Спальня має невелику площу, тож гардеробну зробили таким способом, щоб та збалансувала простір.

Через скруглені форми на об’єкті в бюро цей проєкт назвали «Вигин». Рішення зі скругленими формами, що візуально збільшили й пом’якшили простір, дизайнери називають «у модерністському стилі». Це застосували, зокрема, до кухонного столу з ніжкою з мікроцементом, який немов виростає з підлоги. Штукатурка ж у кухні немов перетікає з підлоги в стіл.

Поверхом вище розташована мансардна квартира з терасою, тому в зоні передпокою стеля вища, ніж у вітальні. Маятникова система дверей у спальні, коли двері відчиняються в обидві сторони, прибрала відчуття окремої кімнати та з’єднала її з рештою квартири.

На балконі масив ясена перетікає з огорожі в підлогу, що створює ефект обгортання й відчуття тераси заміського будинку. У ванній кімнаті застосували сланцевий шпон, завдяки цьому в душі відчуття, ніби миєшся поруч зі скелею, кажуть у mdbureau. 

Більшість меблів у проєкті власного виробництва бюро. Лише диван, ліжко та м’які меблі – від іншого українського виробника. Бюджет склав 92 тисячі доларів.