The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Софіївська Борщагівка

Дизайн:

Lauri Brothers

Площа:

83 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира тижня розташована в Софіївській Борщагівці. Замовники проєкту – молода пара, яка працює з дому, вільний час присвячує геймінгу та прийманню гостей. Основним побажанням замовників було створення затишної опенспейс-квартири з максимально лаконічним дизайном. Тож дизайнери Lauri Brothers вирішили працювати у скандинавському мінімалізмі.

«Попри стриманість форм, інтер’єри виглядають по-домашньому затишними. Роль текстури-домінанти у проєкті виконує фанера нейтрального світлого відтінку. Вона не тільки чудово поєднується з білим бекграундом інтер’єрів за всіма канонами скандинавського стилю, а й доповнює зелень кімнатних рослин, котрі освіжають проєкт», – розповідають автори проєкту.

На першому поверсі розташовані обідня та кухонна зони, а також санвузол. Простір кухні виконали в білому кольорі, з акцентом на фанерні фартух і стільницю. Також до кухні належить острів із прилаштованою до нього барною стійкою.

До обідньої зони додали акценти кольору, стіл обрали у виробника Ink, а стільці – у Heiman. Оббивка стільців і світильник із запеченої глини виконані у вишнево-теракотовому відтінку. Світильники над обома столами прикрашають живі рослини.

Ще одна «кольорова» зона – сусідня з кухнею лоджія, котру Lauri Brothers спеціально відокремили й облаштували під зону відпочинку. Батареї сховані за перфорованою фанерою, а вся площа лоджії викладена подушками.

Під сходами на другий поверх розташували фанерний подіум і телевізор. Навпроти – великий модульний диван Interia нейтрального відтінку з акцентними подушками. «Це місце, де господарі можуть проводити вечори за грою у приставку чи переглядом фільмів. До речі, любов замовників до гостей і дружніх зустрічей ми також не залишили без уваги – диван і лоджія чудово виконують роль «резервних» спальних місць», – розповідають дизайнери.

На другому поверсі розташовані робочий стіл на двох і спальна зона. Мансардні укоси стелі викладені вагонкою, а стик зі стінами протягнутий джутовим канатом.

Окремою вимогою господарів було замість ліжка облаштувати звичайний матрац на підлозі. Утім, Lauri Brothers усе ж замовили під нього перфорований фанерний подіум із м’якими бортами від компанії Interia. Це дозволило уникнути «їзди» матраца й убезпечити будь-яке покриття. З боків від матраца – мінімалістичні торшер і бра.