The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Дніпровський

Дизайн:

Марія Сохацька

Площа:

64 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Каховський» на лівому березі. Проєкт дизайнерки Марії Сохацької має назву Grape Salad. «Поєднання доволі незвичних яскравих кольорів зазвичай викликає відразу. Але тут вийшло навпаки: кольори заспокоюють і надихають. Навесні це найбільш помітно, адже за вікном досі сіро та холодно», – розповідає дизайнерка проєкту.

Квартиру замовники планували під оренду чи на продаж. Але за кілька днів після фотосесії квартиру придбала молода дівчина.

Від забудовника отримали стандартну двокімнатну квартиру з довгим коридором площею 8 м². Замовниця та дизайнерка вирішили приєднати коридор до кухні та кімнати, а також об’єднати туалет із ванною кімнатою у великий санвузол. Замість вітальні зробили велику спальню із зоною гардероба.

Обрали керамограніт із зональним підігрівом на підлозі по всій площі, окрім спальні. У спальні постелили ламінат. У ванній кімнаті на стінах – плитка та керамограніт українського виробництва в поєднанні з яскравою зеленою фугою. «Плиткою ми завжди закриваємо лише «мокрі зони», решту стін фарбуємо фарбою для вологих приміщень Sadolin Vatrum», – пояснює Сохацька.

Усі корпусні меблі виготовили на замовлення з ДСП, це «приємно вплинуло» на загальний бюджет, каже авторка проєкту. Окремі меблі (ліжко, диван, столи та стільці) – від ІKEA. Пуф у коридорі – 4corners, журнальні металеві столики – Sophie Decor, килими – Lorena Canals.

Загальну вартість бюджету не розголошують. За приблизними підрахунками дизайнерки – 800 доларів за квадратний метр.