The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Солом'янський район

Дизайн:

S+O architects

Площа:

100 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира тижня розташована на Солом’янці. Помешкання готували для батьків замовника. Основним бажанням було зробити сучасний, зручний і функціональний простір, у якому було б комфортно жити батькам.

Оригінальне планування не влаштовувало замовника: весь простір було розбито на кімнати і з'єднано довгим коридором. Дизайнери вирішили об’єднати вітальню і кухню в єдиний простір та зонували островом ці функціональні зони. Також приєднали лоджію до кухні і організували там зону їдальні. Зменшили й частину коридору, приєднавши його до господарської спальні.

‎Під час розробки концепту відштовхувалися від улюбленої кольорової палітри замовника: поєднання натурального відтінку дерева із сіро-синьою гамою кольорів. «Холодні та нейтральні відтінки стін, керамограніту й текстилю створили стримане й дещо урочисте тло, на якому вигідно виділяються елементи декору, а дерево – підлога, двері та меблі – додало затишку та створило теплу домашню атмосферу», – кажуть у S+O architects.

«Головною родзинкою» інтер’єру називають ванну кімнату. «Забудовник передбачив тут природне освітлення, а ми максимально намагалися підкреслити цю унікальну особливість, створити в цьому приміщенні ефект спа завдяки багатій текстурі каменю та дерев’яних елементів», ‎– розповідають дизайнери.

Меблі для проєкту замовляли від українського виробника. М’які меблі виготовило «Меблеве Ательє МК». Головною проблемою в реалізації проєкту стали двері, які підрядники затримали на пів року.

«Загалом вийшла сучасна квартира з елементами класики», – описують проєкт у S+O architects. Бюджет проєкту склав близько 100 000 доларів.

фото: Максим Водяницький