The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

ЖК Crystal Park

Дизайн:

S+O architects

Площа:

42 м²

Висота стелі:

3,3 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі Crystal Park у Шевченківському районі. Помешкання готували для оренди. Квартира від забудовника була майже без міжкімнатних перегородок, тому перепланування було мінімальним, розповідають автори проєкту з S+O architects.

ЖК розташований поруч із проспектом Перемоги, але панорамні вікна й тераса виходять на парк Пушкіна. Тому основним побажанням замовника була максимальна відкритість планування, щоби поєднати зовнішнє середовище з інтер’єром квартири, кажуть дизайнери.

Основним завданням стояло зробити відкритий простір з акцентом на натуральні матеріали, які б гармонійно виглядали на тлі природи. «Разом із тим, безумовно, для квартири «під здачу» дуже важливою є фінансова доцільність. Тому нам потрібно було знайти баланс і надати квартирі індивідуального шарму, та все ж реалізувати своє бачення в межах бюджету, який виділив замовник. Ми зосередилися на природних матеріалах – натуральному дереві (паркет і деякі меблі), а виразності додав яскравий червоний диван, який став центром і додав життя у спокійне збалансоване тло інтер’єру», – коментують автори проєкту.

Усі меблі для проєкту замовили в українських виробників. Диван виготовили на замовлення «Меблеве Ательє МК». Ремонт реалізували в короткі терміни без труднощів. Бюджет склав 28 тисяч доларів.

фото: Євгеній Авраменко