The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Максим Артбовіч

Район:

ЖК А52

Дизайн

Олександр Дубров

Площа

45 м²

Висота стелі

3 м


Квартира тижня розташована в новому житловому комплексі на вулиці Січових Стрільців. Автор проєкту Олександр Дубров розповідає, що спочатку готував оселю для себе, тому це дозволило не дотримуватися однієї концепції, а робити дизайн інтуїтивно. «Я сам усе планував і робив, вибирав меблі. Жодних візуалізацій не було. Єдине – хотілось усе зробити максимально якісно, з хороших матеріалів, залишивши за можливості бетон», – розповідає Дубров.

Оригінальне планування власник вважає невдалим, тому його вирішили кардинально змінити. У квартирі повністю знесли стіни та будували все з нуля, каже дизайнер. «Спочатку там були дві довгі кімнати, санвузол і коридор неправильної форми у вигляді літери «Г». Також у спальні випирав вентиляційний канал на 45 сантиметрів – одна половина в кімнату, інша – у душову. Суцільний тетріс, а не квартира», – коментує Дубров.

Ідея була в тому щоби прибрати всі зайві кути та зробити кімнати правильної форми, додає автор проєкту. Урешті вентканал приховали за гардеробною, санвузол зробили меншим, а пральну машину, сушилку й бойлер винесли до передпокою. У санвузлі вийшло зробити два душа та подвійну раковину. Для кухні зробили нішу у стіні та відокремили спальню. У результаті вийшла спальня й гостьова-кухня, візуально відокремлена японською шторою.

Інтер’єр планували у скандинавському стилі, оскільки господар протягом тривалого часу живе у Швеції. Майже всі меблі – від данських брендів Hay і Tradition, замовляли у магазинах Svetoria в Києві. Кухня українського виробника, стільниця від бренда Marazzi. Увесь декор і лампи дизайнер самостійно привіз зі Швеції. Сантехніку придбали від бренда Grohe, а техніку – в Electrolux.

Ремонт через різні причини тривав близько року. Спочатку будинок не встигали здати в експлуатацію, тому роботи на об'єктів можна було проводити лише з 09:00 до 18:00, а потім затрималося виробництво корпусних меблів. Загальний бюджет ремонту склав приблизно 45 тисяч доларів.