The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Вікторія Гібаленко

Район:

Голосіївський

Дизайн

VNstudio (Наталія Лимар, Василь Лимар)

Площа

85 м²

Висота стелі

2,70 м


Квартира тижня розташована в новобудові в Голосіївському районі. Початкове планування квартири було стандартним для нових житлових комплексів, тому загальну кімнату та кухню вирішили об’єднати.

Помешкання готували для молодої сім’ї. Спочатку почали розробляти інтер’єр для трьох членів сім’ї, а в кінці проєкту для чотирьох, тож дитячу вирішили розділити вже для двох братів.

Фото дизайнерів

Основним побажанням замовників було зробити не просто квартиру, а облаштувати улюблене та максимально затишне місце у скандинавському стилі, розповідають автори проєкту Наталія Лимар і Василь Лимар.

«Наш концепт полягав в тому, щоби створити одночасно затишну, стильну, легку та простору квартиру. Зробити й вітальню, й усамітнення для всіх членів родини. Наприклад, студія класно об’єднує всіх в одному просторі для того, щоби власники й із дітьми, і з друзями часто проводили час разом. У зоні дитячої для кожного є своє ліжко, відділене перегородкою, що створює особистий простір. Для батьків у спальні є зона відпочинку на лоджії з м’яким диванчиком, кріслом і дверцятами для усамітнення, де можна почитати улюблену книгу та відпочити наодинці», – розповідають автори проєкту.

Оскільки квартиру потрібно було реалізувати в короткі терміни, VNstudio вирішили поєднати продукти місцевого виробника із предметами інтер’єру та аксесуарами від IKEA. Основна складність у реалізації проєкту була пов’язана з доставкою стільниці на острів. Цей елемент замовили нестандартного розміру, який мав бути доставленим із фабрики. Дати знімання квартири, заселення та новосілля вже були сплановані, а стільниця ще навіть не перетнула кордон. Але проблему вирішили, перекупивши стільницю в дизайнерів інших проєктів.

Бюджет ремонту склав приблизно 30 тисяч доларів.