The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Катерина Золотухіна

Район:

Голосіївський

Дизайн

Олесь Кунцевич

Площа

54 м²

Висота стелі

2,70 м


Квартира тижня розташована в ЖК «Французький квартал 2» біля Либідської площі. В оселі здійснили мінімальне перепланування, збільшили кухню-вітальню завдяки спальні та змонтували окреме приміщення для гардероба біля спальні за побажанням замовника. «Мені як архітектору хотілося більше місця та розширення простору завдяки лоджії, але, на жаль, ми не зійшлися на цьому з замовником», – розповідає автор проєкту Олесь Кунцевич.

Це помешкання проєктували для оренди, тому орієнтир був на одну, максимум двох осіб. Основним побажанням замовників був сучасний інтер’єр у спокійних тонах: «Так би мовити без претензій і яскравих кольорів, щоб охопити максимальну кількість потенційних орендарів». Ще одним побажанням замовників було кругле дзеркало, яке повісили в холі, додає Кунцевич.

Основною ідеєю та концептом помешкання називають максимальну ергономічність, вона диктувала свої правила в проєктуванні – 3–5 основних кольорів і не більше. Фішкою помешкання став дерев’яний куб, у якому спроєктували всю кухню та господарську шафу, додає дизайнер. Ідея виникла, коли думали, що робити з великим коробом вентиляційного каналу. Оскільки квартира не велика, основним кольором став білий, який, за словами дизайнера, допоміг візуально розширити простір.

Усі корпусні меблі виконали на замовлення. Здебільшого під потреби оренди закладали в проєкт вітчизняних виробників. «Вони не гірші за якістю, ніж європейські бренди і набагато дешевші». Наприклад, круглий обідній стіл – від компанії 4corners, а м’які меблі диван і ліжко – від Blanche. «Багато дизайнерів проти реплік, але до їхнього розчарування нам довелося піти на цей крок і замовити обідні стільці в Concepto, які є реплікою відомої фабрики Gubi, та крісла на балконі з Jysk, які є реплікою крісел Acapulco. Якщо чесно, оскільки квартира для оренди, я навіть не став сперечатися з замовником на тему реплік, тому що прекрасно його розумів», – коментує Кунцевич.

Серйозних труднощів у реалізації не було, оскільки, за словами команди, це був доволі простий проєкт із максимально деталізованими кресленнями та візуалізаціями. Але розповіли про один факап, який може трапитися з будь-ким. «За проєктом ми сховали пральну машину в шафу у ванній кімнаті, і, коли вона прийшла, то не влізла у вже змонтовані меблі. Не вистачило 1 сантиметра, щоб двері нормально закривалися. У такому разі нам було простіше здати машину назад і купити нову, яка б підійшла за розмірами, але, на превеликий жаль, будівельники поспішили викинути коробку в сміття, де я її знайшов, але вже в поганому стані. На щастя, мій колега та друг, якраз хотів собі оновити пральну машину й викупив її в мене за гарною ціною. Потім на ці гроші та ще трохи власних купили та встановили нову», – розповів дизайнер.

Бюджет ремонту склав приблизно 35 тисяч доларів, 15 тисяч з яких пішли на будівництво, матеріали та виконання робіт, а все інше – на меблі, сантехніку, освітлення та техніку.