The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Ксенія Литвиненко

Район:

Голосіївський

Дизайн

Марія Сохацька

Площа

80 м²

Висота стелі

2,70 м


«Квартира тижня» розташована в Голосіївському районі. Помешкання готували для молодого подружжя з дворічною донькою.

Побажаннями замовників було те, щоб квартира була просторою, світлою й безпечною для дитини, розповідає авторка проєкту Марія Сохацька. На кухні ж попросили обладнати острів: «Оскільки замовниця хотіла готувати в компанії гостей і під час приготування спостерігати за донькою, яка бавиться у вітальні». Крім цього, у квартирі мали бути робочі місця, тому що господарі працюють дистанційно.

ДО
після

У приміщенні виконали невелике перепланування, приєднали лоджію до кухні та виправили кілька перегородок після перепланування, що будівельники пропонували замовнику. «На момент початку нашої співпраці перепланування вже відбулося. На думку будівельників, вони порадили замовникам правильне рішення зробити вхід у дитячу під кутом 45 градусів. Але я нікому ніколи не пораджу таке робити, оскільки ці всі скошені стіни лише з’їдають квадратні метри», – коментує Марія.

Кухонну витяжку обрали на фільтрах, щоб не опускати стелю по всій площі та не втрачати простір. Замість гардеробної кімнати облаштували велику зону вбудованої шафи в просторій спальній кімнаті.

«За рекомендацією забудовників господарі хотіли спочатку спальню площею 17 метрів квадратних розділити на спальню й гардеробну. Усі зараз уявили собі гардеробну Кері Бредшоу. Але гардеробна – це не крихітна кімнатка, яку в радянські часи називали коморою. Це повноцінне окреме приміщення, у якому людина має щонайменше розвернутися, розправити руки за необхідності та висунути шухляду для білизни, водночас самому залишитися в цьому приміщенні. Отже, якщо у вас немає зайвих 6 квадратів, я пропоную зробити велику та зручну вбудовану шафу. У неї можна вмістити навіть більше речей, проте повітря у квартирі залишиться багато», – рекомендує Марія.

Усі вбудовані меблі під замовлення виконав знайомий майстер – друг замовників. Окремі меблі придбали в IKEA: диван, стільці та меблі для дитячої.

На ремонт витратили приблизно 600 доларів за 1 квадратний метр. У ці гроші входять всі витрати: демонтажні роботи, робота майстрів і будівельників, матеріали для будівництва, заміна кількох вікон і вхідних дверей, сантехніка, електрика, оздоблювальні матеріали, плитка, підлогове покриття, фарба, електрофурнітура, освітлення, міжкімнатні двері, меблі, побутова техніка та певний декор.