The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Печерський

Дизайн

Smart Design

Площа

102,6 м²

Висота стелі

2,8 м


Квартира тижня розташована в Печерському районі, на 9-му поверсі 11-поверхового будинку. З вікон помешкання відкривається краєвид на «Батьківщину-Мати». За проєкт Motherland Home відповідала дизайнерка студії Smart Design Юлія Саченко. Трикімнатну квартиру створювали для молодої сім’ї: пара працює в IT- і медіасфері. Головне побажання господарів – зробити простір максимально функціональним і сучасним. Також власники просили розбити довгий вузький коридор і зробити його більш відкритим, а ще облаштувати місця для відпочинку з гостями.

В інтер’єрі проєкту дотримувалися концепції стилю хюґе з акцентом на українських виробників, каже дизайнерка. «Оздоблення, меблі, декор – усе намагалися замовляти українського виробництва, від майстрів або ж використовували матеріали, виготовлені в Україні. Ще однією фішкою цієї квартири є те, що ми поєднали функціонал зі смарт-технологіями», – пояснює Саченко.

Зайшовши у квартиру, потрапляємо в хол – одразу ліворуч велика гардеробна, для якої використали окрему шафу з розсувними дверима. Усі двері у квартирі прихованого монтажу. Основна лінія за матеріалами – використання каменю та дерева або ж матеріалів із подібною фактурою.

Від холу рухаємося прямо й потрапляємо в загальну зону вітальні-кухні: раніше це були дві окремі кімнати з балконами, вхід до них відкривався із двох окремих дверей. Перегородку між кімнатами знесли й об’єднали з ними балкони. Замість одного з балконів облаштували лаунж-зону з лежаком. «Це великий і просторий лежак, з якого відкривається краєвид на «Батьківщину-Мати». Він дуже місткий, під ним є місце для зберігання, а щоби вилазити на нього є спеціальні східці. Кожна сходинка підсвічується й регулюється за допомогою смартфона. Там вмонтована LED-стрічка на датчиках охоронної системи Ajax», – розповіла Юля про ще одну технічну родзинку квартири.

У вітальні-кухні розташували великий диван від українського бренда Interia: модель має назву «Халабуда», його можна трансформувати в довільну форму. Подушки для лаунж-зони та дивана пошиті в єдиному стилі. У вітальні також є домашній кінотеатр, позаду якого акцентна стіна з фактурою під окиснений метал: візуально вона має вигляд звичайної стіни, але за нею приховані місця для зберігання. Ліворуч від екрана помістили дерев’яні полиці для декору, праворуч – полиці з арматури. Унизу під телевізором – довга тумба з текстурою під бетон і з підсвіткою, яка додає ефекту «повітряності».

Зона вітальні відмежовується від кухні за покриттям підлоги: у вітальні це паркетна дошка, у кухні – плитка під мармур. Посеред кухні встановили стіл із натурального дерева – його, як і всі корпусні меблі у квартирі, виготовляв вручну український майстер. Світильники над столом від українського виробника Pikart Lights, фасади – з натурального дуба (це також ручна робота майстра). На кухні є індукційна плита й духова піч, холодильник прихований (під дубовим фасадом) і розташований ліворуч. На кухні також є вітрина з підсвіткою, яку можна регулювати з телефону: там зберігатимуть бокали, столові прилади.

Із зони вітальні-кухні є вихід на невеликий балкон, де облаштували барну стійку з натурального дерева (цілісний сляб). Знизу барної стійки – підсвітка, інтенсивність і колір якої можна регулювати. З балкона (як і з лаунж-зони) також відкривається краєвид на «Батьківщину-Мати». Балкон із барною стійкою використовують як місце для сніданків або ж зону зустрічі гостей. На балконі (а також на кухні та в холі) в підлогу вмонтували електронагрів, який можна регулювати зі смартфона: не перебуваючи вдома, господарі можуть увімкнути або вимкнути теплу підлогу. Також у квартирі спроєктована система антизатоплення: якщо власників немає вдома, вони можуть зі смартфона перекрити подачу води.

Переходимо до кабінету, який створювали для власника оселі. Робочою зоною тут слугує довга дерев’яна стільниця на всю ширину кімнати, її розташували відразу перед вікном. Під стільницею є підсвітка, з боків встановлені бра від Pikart у ретро-стилі. Праворуч від стільниці розташували інтерактивний стелаж: його задня панель має підсвітку. Також у кімнаті є містка шафа.

Санвузол у квартирі розбитий на дві частини: зону туалету, яка має невелику площу (1,6 м²), і ванну кімнату, яка розташована в окремому приміщенні. У дизайні ванної використали текстуру каменю та дерева, підлога – плитка під дерево. У ванній кімнаті є душова кабіна, умивальник із дзеркалом та електрична рушникосушка. У квартирі також є технічна кімната (одразу поряд із ванною): там пральна машина, бойлер і система очищення води.

ФОТО: Євгеній Король