The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Житловий комплекс:

«Комфорт Таун»

Дизайн

Марія Сохацька, Lemonme Interiors

Площа

42 м²

Висота стелі

2,7 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Комфорт Таун» на лівому березі. Дизайнерка інтер’єрів Марія Сохацька розробляла разом із клієнткою п’ять квартир під оренду. Остання квартира дісталася молодшій сестрі з чоловіком. Площа 42 м² доречна для молодої пари без дітей, каже дизайнерка. «Вони ведуть активний спосіб життя. Удома майже не готують. Тому кухню зробили дуже компактною», – розповідає Сохацька.

«Ми працювали над цим проєктом приблизно п’ять місяців. Орієнтовна сума бюджету – 17 000 доларів. Це з урахуванням чорнових матеріалів, роботи будівельників, сантехніки, електрики, освітлення, корпусних меблів і меблів з IKEA. Стільці, диван і ліжко – теж з IKEA. Тому бюджет дуже низький», – коментує дизайнерка.

Добираючи референси до цього проєкту, дизайнерка та засновниця зійшлися на світлому просторі з кольоровими акцентами. Тому акцент у цій квартирі – блакитний колір. Його називають сashmere blue.

Планування залишилося від забудовника без особливих змін: кухня поєднана з житловою зоною як квартира-студія, також є окрема зона спальні. Це зумовлено тим, що бюджет на ремонт квартири мінімальний, тому, аби не витрачати багато коштів на перепланування, залишили все, як є, пояснює дизайнерка. «У принципі, в цього забудовника достатньо вдало розташована житлова та приватна зони, вони завжди відділені від спільної зони кухні та вітальні», – розповідає Сохацька. Щоправда, дизайнерка трохи змістила перегородку.

Лампу замовили на польській фабриці. Кухню зробили на замовлення. Для заощадження всі корпусні меблі робили з ДСП, фасади кухні та шаф зокрема. Диван з IKEA коштував майже 17 000 гривень.

На місці малюнку мав бути телевізор, але замовники його поки не купили. Але перед фотосесією, аби закрити вмикачі, дизайнерка за 15 хвилин власноруч задекорувала й зробила картину. Це холст один на два метри й акрилові фарби.