The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Шурпенков

Район

Печерський

Дизайн

Студія дизайн інтер’єру PAINTIT

Площа

52 м²

Висота стелі

2,7 м


Квартира-студія розташована в житловому комплексі «Французький квартал» на Печерську. У ній поєднано два стилі: кубізм і супрематизм. Основні кольори: червоний, синій, жовтий. Житло облаштовували для оренди.

«Це не перший наш проєкт із замовницею. Тому вимог не було, нам назвали суму, у яку треба «вписатися». Попросили придумати щось оригінальне для молодих людей. Ми відштовхувалися від власних відчуттів – кайфово чи не кайфово. Цю квартиру робили в стилі кольорів кубика Рубіка» – розповідає дизайнер Юлій Черевко.

Бюджет на комплектацію та ремонт житла – 25 тисяч доларів. Дизайнери переробили однокімнатну квартиру від забудовника на студію: «За задумом забудовника, квартира й кухня були розділені. Ми знесли дві перегородки, щоб утворився один спільний простір, який візуально розширює приміщення. Це не новий прийом, але завжди дієвий», – пояснює Черевко.

Біля входу у квартиру розташована гардеробна. Її виготовляла українська компанія меблів Heartwood. Кухня зроблена в стилі кубізм. Переважають білий і червоний кольори. Стільниця виготовлена з акрилового каменю. Розробники кухні – теж Heartwood.

Поруч із кухнею розташований двосторонній диван світло-сірого кольору від українського виробника Faid Home. «Ми поспілкувались із замовниками, які здавали в оренду квартири людям до 30 років. Вони говорили про те, що на кухні рідко готують. Ми не могли цим не скористатись і зробили її таким артоб’єктом. З дивану зручно спостерігати захід сонця», – каже Юлій.

Двоспальне ліжко розташоване в спеціальному каркасі. Розробники проєкту його обрали, щоб відділити місце сну від кухні: «Цей куб психологічно допомагає розділити зону відпочинку. Спеціально не ставили штор чи перегородок, щоб не нагромаджувати приміщення». Каркас синього кольору. Ліжко дизайнери замовляли в меблевій фабриці «Дипломат-М». На білій стіні намальовано три ока: одне заплющене, друге трішки розплющене, третє – повністю розплющене. Дизайнер пояснює, що це відображає стадії сну людини. На підлозі – килим сірого кольору.

Санвузол і душова зона розділені скляною перегородкою. Її виготовляли за індивідуальним замовленням. На стіні малюнок – обрис Києва з силуетом Батьківщини-Матері. «Ми дуже хотіли зробити стіну в стилі мозаїки, але це виходило дуже дорого. Тому купили плитку чеського виробника Rako та самостійно покололи її. Витратили на цю роботу два тижні. Малюнок на стіні теж створювали самі. За задумом, там мав бути космонавт, але фінансово це обходилося збитково», – пояснює дизайнер.

У квартирі розміщені трекові світильники. Над ліжком – окремі світильники для читання. Виробник – польська компанія Nowodvorski. На підлозі викладений ламінат і плитка світлого кольору від чеського виробника Rako.